Record în Germania: unul din patru locuitori provine din imigraţie

Numărul locuitorilor Germaniei cu origini străine a atins un nou record în 2018, potrivit rezultatelor unui microrecensământ, publicate miercuri de Biroul Federal de Statistică, informează dpa.
Economica.net - mie, 21 aug. 2019, 11:51
Record în Germania: unul din patru locuitori provine din imigraţie

Ancheta demografică a arătat că unul din patru locuitori ai Germaniei, adică 20,8 milioane de persoane, provine din imigraţie. Cifra indică o creştere cu 2,5% faţă de anul anterior.

Această categorie de populaţie se referă la cetăţeni străini şi germani care nu au dobândit cetăţenia germană prin naştere, precum şi la cei care au cel puţin un părinte care nu s-a născut cu cetăţenia germană.

Potrivit Biroului Federal de Statistică, 13,5 milioane dintre cei cu origini străine nu s-au născut în Germania, ci au imigrat.

Aproape jumătate dintre respondenţi au declarat că au venit în Germania din motive profesionale, iar în jur de 20% au citat motive profesionale. Totodată, 15% au avut drept scop principal să solicite azil în această ţară.

Populaţia Germaniei a depăşit pentru prima dată 83 de milioane

Pentru prima dată, populaţia Germaniei a depăşit anul trecut 83 de milioane, a comunicat joi Biroul Federal de Statistică, de la care DPA a preluat şi observaţia că imigraţia a contribuit la record.

La sfârşitul lui 2018, statisticile arătau că în Germania trăiesc 83.019.200 de oameni, cu 3% mai mulţi decât cu un an înainte.

Bilanţurile provizorii consemnează pentru anul trecut o imigraţie netă de 386.000 de persoane, un număr de decese mai mare cu 167.000 decât cel de naşteri şi o creştere a ponderii altor etnii decât cea germană, de la 11,7% la finele lui 2017 la 12,2%.

Cea mai mare creştere a populaţiei s-a înregistrat în landul Bavaria, din sud – 79.500; urmează Baden-Wuerttemberg cu 46.100 şi Berlinul, care are statut de land, cu 31.300. În general, populaţia a crescut în landurile din vest, cu excepţia Saar, de lângă frontiera cu Franţa, şi a scăzut în est, cu excepţia Berlinului şi a landului Brandenburg din jurul capitalei.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...