1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Imobiliare

Record la Cluj-Napoca: 3.500 de locuințe noi finalizate anul acesta

Piața imobiliară din Cluj-Napoca este mai bună ca niciodată: dezvoltatorii vor finaliza anul acesta 3.500 de noi locuințe în oraș și împrejurimi, spun specialiștii de la Coldwell Banker. Aici, prețurile au crescut în ultimul an mai mult decât la București.

25 oct, 2016 | | ECONOMICA.net

"Aceasta este cea mai bună perioadă din istoria pieței rezidențiale moderne din Cluj Napoca, cu aproximativ 3.500 de locuințe programate spre finalizare în acest an în oraș și în împrejurimi, o cifră cu 50% mai mare comparativ cu anul trecut”, a declarat Anamaria Burcă, managing partner Coldwell Banker Transilvania.

Clujul a devenit tot mai popular pentru tinerii profesioniști care se stabilesc în oraș, atrași de salatiile din IT sau telcom. Totodată a crescut și nevoia de locuințe inteligent compartimentate și adaptate cerințelor unei familii moderne. N-au stat pe loc nici prețurile, care s-au majorat pe fondul unei cereri crescute. 

Astfel, în septembrie 2016, preţul apartamentelor din Cluj-Napoca era în medie cu 13,5% mai mare faţă de octombrie 2015, arată o analiză realizată de Coldwell Banker Transilvania, biroul local al Coldwell Banker România.

La fel ca și pe segmentul de burouri, unde Clujul este a doua piața imobiliară din România, orașul transilvănean a atras investiții și în blocuri de locuințe. Cea mai recentă investiție vine din partea firmei Luca Prest, care a început lucrările de construcție la un bloc cu 148 de locuințe. Investiția se ridică la 7,5 milioane de euro, iar prețurile pentru apartamente pornesc de la 1.103 euro/mp. Grand Hill Residence din Cluj-Napoca va fi livrat anul viitor. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO