Record pe bursă în 2021. Comerciantul de input-uri Agroland Agribusiness a atras 90 de milioane de lei într-o zi. Suprasubscrierea a fost de 15 ori

Plasamentul privat de acțiuni realizat de Agroland Agribusiness SA, comerciantul de input-uri pentru sectorul agricol controlat de antreprenorul Horia Cardoș, a fost suprasubscris în mai puțin de un minut. Oferta s-a încheiat astfel din prima zi, cu o suprasubscriere de 15 ori. Prețul final al unei acțiuni a fost de 27 de lei. Investitorii au putut subscrie minimum 5.000 de acțiuni, în valoare de 115.000 de lei. Valoarea totală a subscrierilor în plasament a fost de aproximativ 90 de milioane de lei. 
Ion Dobreanu - vin, 16 apr. 2021, 09:47
Record pe bursă în 2021. Comerciantul de input-uri Agroland Agribusiness a atras 90 de milioane de lei într-o zi. Suprasubscrierea a fost de 15 ori

Administratorul unic al companiei Agroland Business System SA  ( simbol bursier AAB) a  închis anticipat, în prima zi, oferta de tip plasament privat de acțiuni emise de Agroland Agribusiness SA , potrivit unui anunț al companiei la Bursa de Valori București. Plasamentul a  fost suprasubscris în mai puțin de un minut, iar evaluarea Agroland Agribusiness SA a ajuns la 30.375.000 lei.

Agroland Business System deţine cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România și este controlată de omul de afaceri Horia Cardoş.

Compania a emis 225.000 de acțiuni, subscrierea minimă în ofertă fiind de 5.000 de acțiuni (adica 115.000 lei). În plasament au fost înregistrate subscrieri pentru 3.339.558 acțiuni, oferta fiind suprasubscrisă de 15 ori. Prețul final stabilit în ofertă a fost de 27 lei pe actiune. Valoarea totală a subscrierilor în plasament a fost de aproximativ 90 de milioane de lei.

În urma plasamentului privat, participația Agroland Business System S.A. s-a redus la 56% din capitalul social din Agroland Agribusiness SA de la 70% cât avea anterior acestei operațiuni.

Potrivit companiei, fondurile atrase vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului atât organic, cât și prin finanțarea investițiilor în active fixe, a cheltuielilor curente sau pentru eventuale fuziuni, achiziții și participări în startup-uri din agricultură.

„Agroland Agribusiness SA va face demersurile necesare listării acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, pe piața AeRO, cu simbolul AAB”, mai anunșă compania.

Listarea va fi asistata de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

Agroland Agribusiness SA și-a început activitatea în 2016 ca o divizie a companiei- mama Agroland Business System SA (listată pe sistemul multilateral de tranzacționare al Bursei de Valori Bucuresti, categoria AeRO Premium, cu simbolul AG). Din 2017, Agroland Agribusiness SA a funcționat independent juridic și financiar.

Agroland Agribusiness SA comercializează input-uri pentru agricultura convențională și organica, dar operează și a trader de cereale.

O altă direcție a companiei privește inovația tehnologică în agricultura și în domeniile conexe. Compania a creat un incubator de afaceri pe acest segment, în  septembrie 2020, sub denumirea AgTech TM.

În 2020, Agroland Agribusiness SA a înregistrat o cifră de afaceri de 18,44 milioane lei (+88% față de anul precedent). Profitul net obținut a fost de 1,26 milioane lei (+232% față de anul precedent), cu o marjă neta de 6,82%.

Citește și

 

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională
Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că va face propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de către comunitatea internaţională, relatează AFP....
Lipsa inovațiilor majore a reașezat piața de wearables. Apple încă lider, dar Xiaomi vine puternic din spate, iar Samsung pierde podiumul. ”Până când vor afișa noi date precum glicemia, consumatorii vor gravita către segmentele de preț medii”
Lipsa inovațiilor majore a reașezat piața de wearables. Apple încă lider, dar Xiaomi vine puternic din spate, iar Samsung ...
Piața de dispozitive purtabile (ceasuri smart, brățări de fitness, căști, etc.) a început anul 2024 cu o creștere ...
Armata ucraineană a atacat o baza aeriană rusă situată la 170 km de granita
Armata ucraineană a atacat o baza aeriană rusă situată la 170 km de granita
Armata ucraineană a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă baza aeriană din oraşul rus Morozovsk, situat la 170 ...
Instalările de baterii de stocare a energiei s-au dublat anul trecut în Europa, dar tot nu e suficient
Instalările de baterii de stocare a energiei s-au dublat anul trecut în Europa, dar tot nu e suficient
Statele dim Uniunea Europeanăa instalat 17,2 GWh de noi sisteme de stocare în baterii (BESS) în 2023, o creștere de 94% ...