1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Record pentru PS4: Sony a vândut 18,5 milioane console

Vânzările globale cumulate de console de jocuri video PlayStation 4 au ajuns duminică la 18,5 milioane de exemplare, a anunţat marţi grupul japonez Sony Computer Entertainment, transmite Reuters.

06 ian, 2015 | Agerpres

Pe lângă console, Sony a informat că a vândut şi 81,8 de milioane de jocuri pentru PlayStation 4, scrie Agerpres.

Puţin peste patru milioane de console PS4 au fost vândute în perioada Sărbătorilor de iarnă, a declarat directorul general de la Sony, Kazuo Hirai, cu ocazia salonului Consumer Electronics Show de la Las Vegas. 'Îmi plac aceste cifre. Este un succes remarcabil pentru aceste console', a apreciat Kazuo Hirai.

Potrivit Sony PS4 este cea mai bine vândută consolă PlayStation. În aproximativ un an care a trecut de la lansarea pe piaţă, Sony a vândut 18,5 milioane console PS4 în timp ce predecesoarea PlayStation 3 a înregistrat vânzări de peste 10 milioane unităţi în acelaşi interval.

Vânzările solide de console PlayStation 4 contrastează însă cu vânzările slabe de smartphone-uri şi televizoare marca Sony, grup care se îndreaptă spre al cincilea an de pierderi din ultimii şase ani.

PS4 se luptă cu Xbox One şi Wii U pentru poziţia de lider pe piaţa consolelor de jocuri video într-un moment în care acest segment se confruntă cu o presiune crescută din partea smartphone-urilor şi tabletelor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO