Redresarea economică post-COVID-19, cea mai importantă prioritate a preşedinţiei portugheze a Consiliului UE

Cea mai importantă prioritate a preşedinţiei portugheze a Consiliului Uniunii Europene este redresarea economică, a declarat premierul portughez Antonio Costa, la finalul vizitei la Lisabona efectuate marţi de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite dpa.
Economica.net - mie, 06 ian. 2021, 07:22
Redresarea economică post-COVID-19, cea mai importantă prioritate a preşedinţiei portugheze a Consiliului UE

În conferinţa de presă de la finalul întrevederii, Antonio Costa a declarat că a discutat cu Charles Michel în special despre principalele trei priorităţi ale preşedinţiei semestriale portugheze a Consiliului UE – redresarea economică după criza cauzată de COVID-19, extinderea reţelei de sprijin social şi consolidarea autonomiei strategice a Uniunii Europene.

”După munca excelentă a preşedinţiei germane (a Consiliului UE), este timpul să acţionăm pentru a asigura o redresare corectă, verde şi digitală”, a spus Costa.

Redresarea economică post-COVID se va baza pe doi piloni: schimbarea climatică şi schimbarea digitală. ”Acestea nu trebuie să fie privite ca un obstacol, ci ca o şansă”, a subliniat şeful executivului portughez.

Antonio Costa, aflat la putere din 2015, a subliniat că nu va exista o redresare economică fără o vaccinare pe scară largă. El a apărat decizia de achiziţionare de vaccin anti-COVID-19 pentru toate cele 27 de state membre UE prin intermediul Comisiei Europene.

Totuşi, vaccinarea a peste 400 de milioane de persoane este o sarcină dificilă şi oamenii trebuie să înţeleagă că producerea şi distribuirea vaccinurilor nu pot fi făcute într-o zi, a explicat Costa.

În ultima perioadă s-au amplificat criticile conform cărora vaccinarea anti-COVID-19 în UE avansează prea lent, notează dpa.

Te-ar mai putea interesa și
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că 'ar putea să moară', se află 'în situaţie de încercuire' şi riscă să......
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...