4.300 de clienţi ai OTP Bank au acceptat oferta de a li se reduce rata. Banca suportă 23 de milioane CHF

Peste 8.400 de clienți au contactat OTP Bank şi şi-au manifestat interesul față de oferta de conversie a creditelor din franci elveţieni în lei sau euro. Peste 4.300 de clienți au semnat deja cererile de acceptare a ofertelor personalizate, iar 2.600 de clienți au semnat deja contractele de conversie, potrivit unui comunicat al băncii. Aceştia beneficiază de reduceri totale de peste 23 de milioane CHF la soldurile curente ale creditelor. 
Economica.net - lun, 29 feb. 2016, 14:04
4.300 de clienţi ai OTP Bank au acceptat oferta de a li se reduce rata. Banca suportă 23 de milioane CHF

Circa 2.600 de clienți ai OTP Bank România au primit deja reduceri însumând peste 23 de milioane de franci elvețieni (CHF), în cadrul programului de conversie a creditelor în CHF, după ce au acceptat ofertele personalizate propuse de bancă și au semnat contractele de conversie, potrivit unui comunicat al băncii. De altfel, 83% dintre clienții cu credite în CHF au contactat deja unitățile băncii, exprimȃndu-şi interesul faţă de programul de conversie, în timp ce mai mult de 4.300 de clienți au acceptat deja ofertele personalizate. Ȋn plus, între 140 şi 180 de clienţi semnează noi contracte de conversie, în fiecare zi.

„Clienții au ajuns la concluzia că acest program de conversie a fost dezvoltat cu cele mai bune intenții, şi anume reconsolidarea încrederii în relaţia noastră. Aceştia au înțeles că le oferim reduceri semnificative şi, mai ales, sigure ale soldurilor creditelor, cu un impact important asupra ratelor lunare. Au fost cazuri de clienţi sceptici, care au preferat să meargă în continuare în instanţă, însă au obținut, la final, sume mult mai mici sau au pierdut procesele, aşa că au revenit asupra deciziilor lor iniţiale şi au solicitat ofertele propuse de noi”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

OTP Bank Romȃnia oferă clienților săi reduceri corecte, raportate la condițiile de preț ale contractelor de credit deținute. Reducerile aplicate la soldurile creditelor în CHF reprezintă o certitudine, spre deosebire de un litigiu cu banca, care implică atȃt o perioadă de timp indelungată, cȃt şi riscul obţinerii unor sume mult mai mici sau chiar pierderi. De exemplu, unul dintre clienții incluși în programul de conversie a refuzat reducerea propusă de bancă, în valoare totală de 32.700 de CHF, alegȃnd să continue litigiul iniţial și să meargă în instanță, unde a pierdut procesul, definitiv şi integral, pe toate pretențiile.

Un alt client a câștigat, în urma litigiului, 650 de CHF plus dobânda legală pentru această sumă, în timp ce banca i-a oferit o reducere de 10.200 de CHF pe care acesta a refuzat-o. În plus, clientul a trebuit să acopere cheltuielile de judecată și o taxă de timbru în valoare de 4.500 de lei.

Un alt exemplu este cel al clientului care a câștigat în instanță suma de 18.400 de CHF plus 3.400 de lei, în timp ce banca i-a oferit 31.600 de CHF drept reducere a soldului creditului deținut. În urma unui alt litigiu, un alt client a câștigat 6.500 de lei, însă reducerea din cadrul programului de conversie pe care a refuzat-o a fost de 11.600 de CHF.

O altă clientă a câștigat, în urma procesului, 9.000 de lei, mult sub oferta băncii, care era de 14.400 CHF.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...