Reduceri „false” la peste 1.000 de produse de Black Friday la Altex. Retailerul a fost amendat de ANPC cu 50.000 de lei. Se propune suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte

Comisarii ANPC au constatat faptul că pe site-ul retailerului electroIT Altex, aflat în plină campanie Black Friday, se promovau produse ca fiind la reducere, fără a se aplica reducerile din prețul de referință. Echipele de control ANPC au depistat peste 1000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site. Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu este.
Alina Stanciu - mar, 09 nov. 2021, 19:53
Reduceri

Retailerul electroIT Altex, liderul pieței de profil din România, promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus), potrivit unui comunicat al ANPC, instituție care a analizat în data de 9 noiembrie 2021 prețurile de pe site-ul altex.ro. Aceasta în contextul în care, în perioada 28 octombrie şi 24 noiembrie 2021, retailerul organizează Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping al anului.

Echipele de control ANPC au depistat peste 1000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site și au amendat compania cu 50.000 lei. Mai mult, a fost propusă ca măsură complementară suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e.

Sub coordonarea Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, din cadrull Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) împreună cu Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov s-a desfășurat, în ultimele zile o verificare a mediului online, în ceea ce privește modul în care se derulează perioada cunoscută de marele public drept ”Black Friday” – un vârf al promoțiilor anuale.

ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în InformaticăICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de ”reducere de preț” neconformă.

De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

ANPC îi sfătuiește pe consumatori să manifeste atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici și îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...