1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

News

Referendum 2019 - Iohannis vrea interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi a OUG-urilor în domeniul justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național supuse consultării la referendumul din 26 mai. "Prima se referă la interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție. A doua priveşte interzicerea adoptării de către Guvern a OUG-urilor în domeniul infracţiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorităţi de a sesiza CCR cu privire la ordonanţe", a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, scrie ROMANIATV.net.

04 apr, 2019 | RomaniaTV.net

"Am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele 2 probleme de interes național supuse consultării la referendumul din 26 mai. Prima se referă la interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție. A doua priveşte interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe", a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a solicitat Guvernului să nu mai adopte nicio Ordonanţă de Urgenţă în domeniul justiţiei, invocând articolul 2 din Constituţia României, scrie ROMANIATV.net.

"Astăzi se impune mai mult ca oricând să ne amintim un text din Constituție. Este vorba despre alin. 2 al art.2 care spune că "Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu". Voința suverană a poporului se exprimă cel mai bine prin Referendum. Aşadar, dragi români, vă aștept la referendum pe 26 mai", a declarat Klaus Iohannis.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO