1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Iohannis: Voi convoca referendumul pe justiţie imediat după primirea răspunsului de la Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că va convoca referendumul naţional pe tema reformei justiţiei după ce va primi răspunsul la solicitarea sa din partea Parlamentului.

07 feb, 2017 | Agerpres

'Aştept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului, voi convoca referendumul', a declarat Iohannis, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

El a explicat motivele pentru care iniţiază acest referendum.

 'Ce fel de naţiune vrem să fim? Vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, o naţiune care îşi construieşte un stat de drept şi îl respectă, o naţiune care se poate mândri cu o justiţie independentă, o naţiune unde autorităţile colaborează loial, o naţiune cu un Parlament puternic, cu un Guvern performant sau vrem să fim o naţiune slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câţiva din situaţii dificile, pe câţiva politicieni din situaţii dificile? Merită România acest sacrificiu pentru câţiva politicieni? Asta este întrebarea. Acesta este scopul referendumului. O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili în vârful statului, asta îmi doresc eu pentru România şi asta cred îşi doresc românii. Asta este întrebarea: Ce fel de naţiune vrem să fim? Şi pentru a afla realmente voinţa suverană a poporului român voi convoca acest referendum', a spus Iohannis.

 Aviz favorabil în unanimitate al comisiilor juridice pentru solicitarea lui Klaus Iohannis

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat marţi aviz pozitiv în unanimitate solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind declanşarea procedurilor pentru organizarea unui referendum naţional.

Reprezentaţii PNL şi USR s-au declarat de acord cu emiterea unui aviz favorabil, susţinând că solicitarea preşedintelui este justificată şi întemeiată.

Deputatul UDMR Marton Arpad a spus că şi el este de acord cu emiterea unui aviz favorabil, dar cu observaţii legate de felul cum ar trebui să decurgă acest referendum.

Şerban Nicolae (PSD), preşedintele Comisiei juridice a Senatului, a menţionat că cele două comisii vor da un aviz tehnic solicitării preşedintelui pronunţându-se pe legalitate, iar din acest punct de vedere susţine avizul favorabil. În schimb, el a arătat că un astfel de referendum nu e necesar, iar în proiectul de buget pe acest an nu sunt prevăzuţi cei 250 de milioane de lei, bani care vor fi cheltuiţi pentru referendum.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO