Reforma Programului de împrumuturi de dezvoltare de politici al BIRD, discutată la MFP

Vicepremierul şi ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, s-au întâlnit, joi, cu reprezentanţii Băncii Mondiale (BM), pentru a discuta măsurile de reformă ce vor însoţi noul Program de împrumuturi de dezvoltare de politici (DPL), propuse de BIRD şi care trebuie îndeplinite de partea română.
Economica.net - joi, 06 feb. 2014, 17:08
Reforma Programului de împrumuturi de dezvoltare de politici al BIRD, discutată la MFP

Din partea BM, la întâlnire au participat directorul de ţară pentru România şi Ungaria, Elisabetta Capannelli, şi echipa tehnică a misiunii.

‘Măsurile sunt asociate următoarelor sectoare: managementul datoriei publice, programarea bugetară şi managementul investiţiilor publice, îmbunătăţirea performanţelor întreprinderilor de stat, liberalizarea pieţei energiei şi gazelor, inclusiv listarea unor pachete de acţiuni, piaţa de capital, cadastru şi asistenţa socială’, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

BIRD şi-a exprimat disponibilitatea de a sprijini România în implementarea reformelor sale şi în noiembrie 2013 a demarat procedura de pregătire a unei serii de doua împrumuturi de dezvoltare de politici (DPL), primul împrumut urmând a fi contractat în prima parte a anului 2014, iar cel de-al doilea în prima parte a anului 2015.

Primul DPL va avea o valoare de minim 500 de milioane de euro, valoarea finală urmând a se stabili în martie/aprilie 2014, la următoarea misiunea a băncii.

‘Viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu a apreciat buna colaborare dintre Guvern şi Banca Mondială şi a mulţumit pentru suportul tehnic acordat în această perioadă în care sunt demarate o serie de reforme structurale importante. În acest context, domnia sa s-a declarat optimist în ceea ce priveşte finalizarea cu succes a negocierilor privind măsurile de reformă ce vor însoţi noul Program DPL, precum şi în ceea ce priveşte implementarea reformelor negociate în calendarul agreat’, se mai spune în comunicat.

 

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...