Regatul Unit intenţionează să atragă cei mai buni cercetători după Brexit (guvern)

Guvernul premierului Boris Johnson a anunţat duminică un plan pentru facilitarea şi accelerarea intrării celor mai buni cercetători şi oameni de ştiinţă în Regatul Unit după Brexit, relatează AFP.
Economica.net - lun, 27 ian. 2020, 15:28
Regatul Unit intenţionează să atragă cei mai buni cercetători după Brexit (guvern)

După Brexit, care urmează să intre oficial în vigoare vinerea viitoare, Regatul Unit doreşte să înfiinţeze un sistem de imigrare care urmează să fie pus în aplicare de la 1 ianuarie 2021, după perioada de tranziţie, şi vizează în special să restricţioneze intrările migranţilor necalificaţi.

„Regatul Unit are o istorie de care să fim mândri în materie de descoperiri ştiinţifice, dar pentru a rămâne în prim plan şi pentru a face faţă provocărilor de mâine, trebuie să continuăm să investim în talente şi cercetare de ultimă oră”, a declarat şeful guvernului conservator, potrivit unui comunicat.

„De aceea, în timp ce părăsim UE vreau să transmit mesajul potrivit căruia Regatul Unit este deschis celor mai talentate minţi din lume şi este pregătit să le susţină pentru a-şi transforma ideile în realitate”, a adăugat el.

Dispozitivul, anunţat duminică, care urmează să fie operaţional la 20 februarie, vizează să permită programelor de cercetare din Regatul Unit să recruteze cele mai bune talente prin accelerarea procedurii de viză, asigurându-le accesul deplin la piaţa locurilor de muncă.A

Directorii de cercetare de la Renault şi Nissan se întâlnesc pentru a vorbi despre proiectele comune
Paris, 27 ian /Agerpres/ – Noul director de cercetare&dezvoltare de la Renault se va deplasa săptămâna aceasta în Japonia pentru întâlniri cu omologii săi de la Nissan, cei doi parteneri încercând să relanseze proiectele cruciale pentru alianţa lor care au fost puse în aşteptare pe fondul scandalului Carlos Ghosn, au declarat mai multe surse din apropierea acestui dosar pentru Reuters.

Gilles Le Borgne, care în data de 6 ianuarie a fost numit în postul de director de R&D la Renault, un post identic cu cel pe care îl ocupa în urmă cu opt luni la PSA, se va întâlni în special cu Tsuyoshi Yamaguchi, unul din creatorii celebrului automobil electric Nissan Leaf şi care în prezent este responsabil de convergenţa operaţiunilor de inginerie din cadrul alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi.

Potrivit surselor citate de Reuters, cei doi au comunicat de mai multe prin video, o dovadă că dialogul dintre inginerii japonezi şi cei francezi este departe de a fi rupt, în pofida crizei provocate de arestarea fostului preşedinte Carlos Ghosn şi a scăderii vânzărilor.

Economiile permise de alianţa Renault-Nissan sunt cruciale pentru ambii constructori într-un context în care industria auto trebuie să facă faţă unor investiţii semnificative necesare pentru dezvoltarea de vehicule ecologice.

„Alianţa a încasat o lovitură dar echipele de inginerie ale alianţei funcţionează încă. Nu poţi să opreşti, de pe o zi pe alta, ceva care este angajat în profunzime”, a declarat o a treia sursă.

Un domeniu de interes sunt sistemele de propulsie hibride, un domeniu în care analiştii sunt de părere că alianţa nu a reuşit să îşi unească în mod eficient eforturile de cercetare şi dezvoltare. În consecinţă, fiecare din cei trei membri ai alianţei şi-a dezvoltat propriul său sistem.

„Au existat surse de fricţiune. Dar acum că există trei sisteme, vom trebui să le utilizăm în cel mai eficient mod posibil”, a declarat o sursă din apropierea alianţei.

Potrivit surselor, Nissan va utiliza sistemul hibrid E-Tech dezvoltat de Renault pentru micul său SUV Juke, în timp ce Renault va utiliza sistemul e-Power dezvoltat de partenerul japonez Nisssan pentru modelul său Kadjar, în special pentru piaţa din Asia. De asemenea, Nissan va propune în Europa sistemul său e-Power pentru a înlocui motorizarea diesel pentru modelul Qashqai.

În 2019, vânzările totale ale grupului auto Renault au scăzut cu 3,4% în ritm anual, până la 3,753 milioane vehicule, în schimb, vânzările mondiale de autoturisme şi utilitare marca Dacia au crescut anul trecut cu 5,1% până la 736.570 unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Romtextil S.A. în valoare de peste jumătate de milion......
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru ...
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...