1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Regim special de impozitare pentru drepturile de autor: Cei cu venituri salariale nu mai plătesc contribuţii pe veniturile DDA

Veniturile din drepturi de autor vor avea un regim special în ce priveşte plata CAS şi CASS, la care sunt obligate persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente.

15 mar, 2018 | | ECONOMICA.net

Mai întâi, spre deosebire de celelalte persoane, cei care obţin venituri din drepturi de autor nu fac plata contribuţiilor personal, acestea urmând să se reţină în momentul plăţii la entitatea care plăteşte veniturile.

În plus, dacă persoana care are venituri din drepturi de autor, dar este şi salariată, nu va plăti contribuţiile pe veniturile din drepturi de autor, a declarat azi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

De la 1 ianuarie, persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente sunt obligate să plătească pe acele venituri contribuţii de Pensii şi contribuţii de Sănătate, dar numai în cazul în care au venituri lunare din aceste surse de peste 1.900 de lei. Sumele de plată sunt plafonate chiar la această bază de calcul, rezultând o plată anuală fixă de 8.000 de lei.

Persoanele pot alege să plătească mai mult la cele două contribuţii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO