Regio reface „oaza de verdeaţă” a municipiului Arad

Economica.net - joi, 08 aug. 2013, 04:44
Regio reface

Atestat acum mai bine de 120 de ani, parcul Pădurice din inima Aradului, reminiscenţă a pădurii Ceala,  era până, la începutul acestei veri, numai o amintire palidă a impunătorului parc care se amenajase la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Cei peste 25,900 mp de verdeaţă și lacul de agrement au fost lăsate să se degradeze atât de mult, încât Lacul de la Pădurice a fost, ani de-a rândul, o adevărată groapă de gunoi. Prin proiectul Regio “Reamenajare zonă de agrement Pădurice” administrația municipiului Arad a reușit să redea locuitorilor parcul cu care se mândreau bunicii lor.

Alei remodelate, mobilier urban, iluminare ambientală, sisteme de securitate, dar mai ales o fântână muzicală a cărui jet central ajuge până la 30 m și care poate reda 5 melodii, amplasată pe lac, înseninează zilnic fețele sutelor de arădeni, de toate vârstele, care vizitează zilnic parcul. “Înainte de demararea acestui proiect, parcul nu era decât o zonă de tranzit spre Piața Porgoria. De la inaugurare parcul  are în permanenţă vizitatori, persoane de toate vârstele, pe care îi putem găsi de la prima oră a dimineții până în miez de noapte”, a declarat doamna Elena Portaru, director executiv în cadrul Primăriei Arad.

Pe una din băncile parcului l-am întâlnit pe domnul T, un pensionar nostalgic: “Ca arădean și fost școlar în zona Pădurice, mă bucur că am apucat ziua în care să mă odihnesc pe o bancă într-un parc civilizat. Mă durea sufletul de fiecare data să văd zona abandonată și neutilizată, mai ales că avem atât de puține spații verzi în oraș…

La începutul lunii iunie 2013, în cadrul unul eveniment de amploare, a fost inaugurată fântâna muzicală amplasată pe lacul din Parcul Pădurice. Cu acest prilej, orchestra simfonică și corul academic ale Filarmonicii de Stat din Arad au susținut concertul ,,Night of Queen”. 

Fără sprijinul Regio nu am fi reușit niciodată să realizăm multe dintre obiectivele pe care ni le-am propus în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană.  Bugetul local are resurse limitate, dar cu ajutorul fondurilor pe care am reușit să le atragem prin Regio, pentru cele 7 proiecte din cadrul PIDU, am reușit să dăm o față nouă Municipiului Arad”, a adăugat Elena Portaru.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri şi promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
UE nu are toţi aşii în mână pentru electrificarea parcului său auto. Este posibil să piardă pariul – auditor ECA
UE nu are toţi aşii în mână pentru electrificarea parcului său auto. Este posibil să piardă pariul – auditor ECA
Curtea de Conturi Europeană a publicat luni un punct de vedere conform căruia planul Uniunii Europene de a interzice, începând cu 2035, vânzarea de autoturisme noi cu motor cu ardere internă......
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat american Antony Blinken a negat luni că Statele Unite folosesc un dublu standard la aplicarea legislaţiei ...
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
O aliată a preşedintelui Vladimir Putin a avertizat marţi Europa că a întocmit deja legislaţie pentru a răspunde dacă ...
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie (APCE) solicită eliminarea obligativităţii instalării celui ...