Regio reface străzile, parcul Tineretului şi supravegherea video din municipiul Hunedoara

Economica.net - lun, 21 apr. 2014, 21:02
Regio reface străzile, parcul Tineretului şi supravegherea video din municipiul Hunedoara

Nouă bulevarde şi străzi principale din municipiul Hunedoara, precum şi parcul Tineretului au fost renovate şi modernizate, iar intersecţiile aglomerate şi unităţile de învăţământ sunt în permanenţă monitorizate, cu sprijinul Regio. Cele trei proiecte fac parte din strategia de dezvoltare a oraşului, îmbunătăţirea infrastructurii sociale creând premisele dezvoltării activităţilor socio-economice în  municipiul Hunedoara.    

Municipiul Hunedoara are peste 70.000 de locuitori şi un imens potenţial de dezvoltare. Proiectele din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană au fost gândite ca un tot, care să permită oraşului să se dezvolte economic şi în siguranţă. Prin extinderea parcului, am dorit să transformăm această zonă  într-un al oraşului, un loc de relaxare şi agrement pentru toţi locuitorii, indiferent de vârstă”, ne-a declarat Viorel Arion, primarul Municipiului Hunedoara.

Străzi moderne

Proiectul de modernizare a reţelei stradale a fost finalizat la sfârşitul anului 2012 şi a vizat  reabilitarea părţii carosabile a străzilor Avram Iancu, Aurel Vlaicu, Carpaţi, Victoriei şi a bulevardelor Dacia, 1848, Libertăţii, Republicii şi Traian, în total peste 10 km de drum. Arterele de trafic au fost recondiţionate prin turnarea unui nou strat bituminos, trotuarele aferente au fost asfaltate, iar bordurile au fost reconstruite. S-au reconfigurat intersecţiile, s-au refăcut marcajele stradale şi s-au schimbat indicatoarele rutiere. Proiectul a permis modernizarea a 19 staţii de autobuz, iar pe Bulevardul Traian a fost amenajată o pistă pentru biciclete de 2.650 mp.  De-a lungul bulevardelor, au fost amenajate locuri de parcare şi s-au refăcut zonele verzi.

Plămânul Hunedoarei
    
Parcul Tineretului, întins pe o suprafaţă de aproximativ 20.000 mp, a fost reabilitat şi extins prin intermediul unui proiect desfăşurat pe o perioadă de 13 luni şi finalizat la începutul anului 2012. Parcul a fost extins prin valorificarea a aproximativ 1.200 mp de teren, aflat  pe laturile de nord şi vest. De asemenea, au fost refăcută reţeaua de alei a parcului şi utilităţile şi au fost reparate gardurile de împrejmuire. Parcul a fost dotat cu obiecte de mobilier urban, iar vechea fântână arteziană a fost înlocuită cu una nouă, pe o altă poziţie.  Au fost plantaţi peste 300 de arbori şi a fost amenajat un loc de joacă pentru copii. Un aspect foarte important al derulării acestui proiect este faptul că s-au creat 35 de locuri de muncă.

Siguranţă sporită

Proiectul Sistem de supraveghere video pentru siguranţa cetăţenilor în municipiul Hunedoara, finalizat la sfârşitul anului 2011, s-a derulat pe o perioadă de un an. Scopul principal al acestui proiect a fost acela de reducere a incidentelor prin supravegherea permanentă a zonelor cu potenţial ridicat de infracţionalitate, a intersecţiilor aglomerate şi a unităţilor de învăţământ. 23 de camere video au fost amplasate în cele mai aglomerate zone, respectiv la grădiniţe, şcoli şi licee, la spitale şi la gară, dar şi în intersecţii şi în zona centrală pietonală.

Proiectul a permis instruirea personalului şi dotarea dispeceratului cu trei calculatoare şi trei televizoare LCD. În cadrul Poliţiei Locale, a fost creat un Centru de Comandă şi Control, unde imaginile înregistrate prin intermediul camerelor de supraveghere sunt stocate timp de trei luni. Succesul proiectului este evident prin scăderea cu 5% a ratei de infracţionalitate existente la nivelul municipiului.

 

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

Te-ar mai putea interesa și
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţele......
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism ...
Vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui evitată şi la persoanele de peste 60 de ani – Agenţia Europeană pentru Medicamente
Vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui evitată şi la persoanele de peste 60 de ani – Agenţia Europeană pentru Medicamente
Administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca ar trebui evitată și la persoanele de peste 60 de ani, a declarat ...
ONRC: Numărul firmelor cu participare străină la capitalul social a crescut cu o treime în primele patru luni din 2021
ONRC: Numărul firmelor cu participare străină la capitalul social a crescut cu o treime în primele patru luni din 2021
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele patru luni din 2021, cu 32,84%, ...