Registrul Comerţului eliberează certificate constatatoare pentru Programul Start Up Nation. Tariful – 45 lei

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale eliberează solicitanţilor certificate constatatoare despre datele înregistrate în registrul comerţului necesare pentru Programul pentru stimularea înfiinţării de întreprinderi mici şi mijlocii «Start-up Nation - Romania».
Economica.net - mar, 06 iun. 2017, 11:36
Registrul Comerţului eliberează certificate constatatoare pentru Programul Start Up Nation. Tariful - 45 lei

Potrivit unui comunicat al ONRC, remis marţi AGERPRES, tariful pentru eliberarea de certificate constatatoare este de 45 lei, reglementat în cuprinsul anexei din Hotărârea Guvernului nr. 902/2012 privind aprobarea taxei şi tarifului pentru operaţiunile efectuate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale, cu modificările ulterioare.

Cererea – comandă eliberare acte (formular-tip) poate fi obţinută direct de la sediile oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale sau accesând pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, www.onrc.ro, secţiunea Informaţii, Certificate constatatoare.

Programul Start-up Nation a fost aprobat prin OUG nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii şi se adresează cetăţenilor români, cu vârsta minimă de 18 ani, care vor să înfiinţeze o firmă. Acesta are ca obiectiv principal stimularea înfiinţării de noi societăţi comerciale în România, pe de o parte, finanţarea a 10.000 de societăţi în fiecare an şi crearea circa 17.000 de noi locuri de muncă, anual.

Grantul maxim acordat în cadrul acestui program este de 200.000 de lei (în jur de 44.000 de euro). Bugetul pentru anul 2017 este de 1,7 miliarde de lei (circa 380 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Producătorul de autobuze Otokar a depus contestație în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice în București. Compania din Turcia solicită mai exact clarificarea unei......
Atenționare de călătorie în Bulgaria. Au intrat în vigoare noi prevederi privind taxele de drum
Atenționare de călătorie în Bulgaria. Au intrat în vigoare noi prevederi privind taxele de drum
În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia ...
Grecia acuză Turcia că numai în luna iunie i-a încălcat spațiul aerian de 760 de ori
Grecia acuză Turcia că numai în luna iunie i-a încălcat spațiul aerian de 760 de ori
Avioanele de luptă şi dronele Turciei au pătruns ilegal de 760 de ori luna trecută în spaţiul aerian al Greciei, a ...
Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti se opune planurilor Administrației de a tăia vegetația de pe dig și de a înlocui panourile de informare și foișoarele
Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti se opune planurilor Administrației de a tăia vegetația de pe dig și de a înlocui ...
Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti (APNV) anunţă că Administraţia parcului intenţionează să taie vegetaţia care ...