Relu Fenechiu, transferat în penitenciar

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost transferat din arestul Inspectoratului Poliţiei Judeţene la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, după ce vineri a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare.
Economica.net - Dum, 02 feb. 2014, 15:14
Relu Fenechiu, transferat în penitenciar

Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Iaşi, a declarat duminică presei că Relu Fenechiu a fost transferat după ce sâmbătă după amiază a ajuns la Iaşi originalul mandatului de executare a pedepsei.

În penitenciar au mai fost transferaţi şi alţi doi condamnaţi în dosar, respectiv fratele lui Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian.

Conform procedurilor, în următoarele 21 de zile, cei trei se vor afla în regim de carantină. În acest timp, o comisie va stabili regimul de execuţie în care cei trei vor fi încadraţi.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv pe 30 ianuarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul ‘Transformatorul’.

Completul de cinci judecători, condus de Livia Stanciu, a respins recursul lui Relu Fenechiu şi a menţinut pedeapsa de 5 ani dată anterior de un alt complet de la instanţa supremă. Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.

De asemenea, instanţa a menţinut şi condamnările în cazul celorlalţi inculpaţi. Lucian Fenechiu, fratele lui Relu Fenechiu, a primit 5 ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iaşi.

Alte condamnări: Petru Andronache – 7 ani, Ioan Turbatu – 6 ani şi Ioan Mărghidan – 6 ani de închisoare cu executare, aceştia fiind foşti directori în cadrul SISEE Moldova.

Pe latură civilă, judecătorii au scăzut prejudiciul pe care fraţii Fenechiu şi ceilalţi inculpaţi trebuie să-l plătească în solidar, de la 6 milioane de lei în primă instanţă la 5,7 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...