1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Remaniere guvernamentală: doar trei miniştri din Executivul Grindeanu ar fi trecut evaluarea făcută de liderii PSD - surse

Ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, sunt singurii social-democraţi care ar fi trecut evaluarea pe care au făcut-o liderii PSD privind activitatea miniştrilor Cabinetului Grindeanu, conform News.ro. Surse oficiale au confirmat pentru ECONOMICA.NET faptul că doar cei trei miniştri au trecut evaluarea şi vor rămâne în guvern. 

13 iun, 2017 | News.ro
(update 13 iun, 2017 15:13) Membrii PSD ai Guvernului ar putea şă-şi prezinte demisiile la şedinţa Comitetului Executiv de miercuri - România TV
Soluţia găsită de conducerea PSD la refuzul premierului Sorin Grindeanu de a-şi da demisia este ca membrii PSD ai Guvernului să se prezinte cu demisiile scrise la şedinţa Comitetului Executiv de miercuri, lăsându-l astfel astfel pe Grindeanu premier fără cabinet, au dezvăluit surse politice pentru România TV.

De altfel, au fost miniştri care au spus deja că nu e nicio problemă pentru ei să-şi dea demisia, atâta vreme cât au fost numiţi pe funcţia respectivă.

Sorin Grindeanu a refuzat să plece de bună voie din funcţia de premier, arată sursele politice citate de România TV.

Sursele oficiale au mai afirmat că ceilalţi şi premierul Sorin Grindeanu nu ar fi reuşit să treacă cu bine peste această evaluare.

De altfel, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, la Parlament, că a trecut evaluarea PSD asupra membrilor Guvernului şi că, oricum, ea nu a avut niciun fel de emoţie, deoarece ministerul pe care îl conduce şi-a respectat toate termenele pentru implementarea măsurilor.

Şi ministrul Carmen Dan a spus că rezultatele evlauării asupra ministerului pe care îl conduce au fost favorabile: "Guvernul a trecut printr-o evaluare. Eu am fost concentrată să răspund bine în ceea ce priveşte Ministerul de Interne şi părerea mea este că noi ne-am făcut treaba şi cred că şi în coaliţie s-a văzut treaba asta”, a spus Carmen Dan.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara, duminică seară, că nu este exclusă o schimbare a Guvernului în ansamblul său, în cazul în care partidul va ajunge la concluzia că acest lucru este necesar, Dragnea precizând că nu este o variantă pe care să o dorească.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea Guvernului, Liviu Dragnea a răspuns: ”Încă nu ştiu. Eu nu vreau să ajungem la această soluţie (...) Dacă o să ajugem la concluzia că n-avem altă variantă, o să propunem şi pe asta, dar eu nu vreau să ajungem acolo.”

Liviu Dragnea a spus că raportul de evaluare a activităţii Guvernului va fi făcut public după finalizare adăugând că la concluzii vor fi trecute şi propunerile pentru eventualele remanieri.

Soarta executivului Grindeanu se decide miercuri în şedinţa Comitetului Executiv al PSD care va discuta evaluarea pentru fiecare ministru în parte, precum şi posibile remanieri.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO