Renault a oprit exporturile către Marea Britanie a modelelor Duster fabricate în India

Renault a stopat exporturile către Marea Britanie a modelelor Duster fabricate în India, zvonurile indicând în principal unele probleme legate de rugină, transmite site-ul indiancarsbikes.in, care nu citează sursa informaţiilor, potrivit Agerpres.
Economica.net - lun, 22 sept. 2014, 14:05
Renault a oprit exporturile către Marea Britanie a modelelor Duster fabricate în India

Duster este unul din factorii care stau la baza creşterii internaţionale a grupului Renault şi, totodată, cel mai bine vândut model al companiei franceze la nivel mondial. Duster este disponibil, în prezent, în peste 100 de ţări din întreaga lume, fie sub marca Renault, fie sub marca Dacia.

Dar alte surse susţin că şi modelele Duster fabricate în România au probleme cu rugina, iar cu aceste dificultăţi se confruntă şi clienţii companiei din alte state europene.

SUV-ul Duster care va fi vândut în Marea Britanie va fi fabricat în România, mai aproape de Regatul Unit decât India. De asemenea, transportul modelelor Duster în Marea Britanie este mai ieftin din România decât din India, iar acum acest model a fost îmbunătăţit.

Renault India produce modelul Duster la fabrica sa din Oragadam, statul Tamil Nadu. Pe lângă aprovizionarea pieţei interne, maşinile produse aici sunt exportate în Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud şi Indonezia. În aprilie, Renault a anunţat că modelul Duster, lansat pe piaţă în 2010, a ajuns la pragul de un milion de unităţi produse, exemplarul cu numărul un milion fiind fabricat la uzina Renault de la Curitiba (Brazilia).

‘Duster este o poveste de succes la nivel global. Sub brandul Renault, răspunde perfect cerinţelor clienţilor internaţionali şi contribuie la extinderea grupului pe pieţele emergente. În acelaşi timp, versiunea Dacia, comercializată în Europa şi pe pieţele din bazinul mediteranean, a atras cu succes o nouă clientelă datorită designului şi a calităţilor de maşină de teren la un preţ accesibil’, a explicat directorul Programului Entry de la Renault, Arnaud Deboeuf.

Grupul auto român Dacia a fost cel care a început să producă modelul Duster la uzina de la Piteşti în 2010, automobilele produse aici fiind destinate pieţelor din Europa, Turcia şi din ţările din Magreb. La aceeaşi uzină au început să fie produse şi modelele Duster sub marca Renault începând din luna iunie 2010, iniţial pentru pieţele din Orientul Mijlociu, Egipt şi alte pieţe africane, iar din 2011 pentru ţările din regiunea Golfului.

În prezent, modelul Duster este produs la cinci fabrici din România, Brazilia, Columbia, Rusia şi India.

În 2013, la nivel mondial, au fost vândute 376.000 de automobile de teren Duster. Primele cinci pieţe pentru acest automobil, de la lansare şi până acum, sunt: Rusia, unde au fost vândute 151.633 unităţi sub brandul Renault, Franţa – cu 145.612 unităţi sub brandul Dacia, Brazilia – cu 117.303 unităţi sub brandul Renault, India – cu 85.974 unităţi sub brandul Renault, şi Germania – cu 70.159 unităţi sub brandul Dacia.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit între timp un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson a anunțat joi specificațiile complete ale căștilor cu funcție de purificare a aerului Dyson Zone, care vor fi puse în vânzare din ianuarie în China și din martie în SUA, Marea......
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile ...
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul ...
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
Compania IULIUS a inaugurat cel de-al doilea proiect Family Market, în cartierul ieșean Bucium. Proiectul de retail de ...
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Companiile care dețin rețele informatice industriale (fabrici, rețele operaționale și de producție) se confruntă cu ...