Renault anunță intrarea în teste a noului model electric MeganE

Dezvăluit de șeful Renault, Luca de Meo, în cadrul Renault eWays sub forma conceptului Megane eVision, noul model compact al mărcii franceze a ajuns în faza testelor de drum.
Robert Stan - mar, 08 iun. 2021, 09:59
Renault anunță intrarea în teste a noului model electric MeganE

Pe 15 octombrie 2020 oficialii Renault prezentau în cadrul unui eveniment exclusivist atât modelul de serie Dacia Spring Electric cât și un show-car care prefigura un viitor model de clasă C denumit Megane eVision. Pe atunci, șeful grupului francez, Luca de Meo, menționa că „datorită noii platforme CMF-EV a Alianței, am sfidat regulile de mărime, utilizare, design și eficiență energetică pentru a ne imagina show-car-ul Mégane eVision. Am valorificat pe deplin potențialul platformei electrice pure pentru a reinventa hatchback-ul clasic într-un mod emoțional. Cu cea mai subțire baterie de pe piață, o caroserie compactă de 4,21 metri, care oferă spațiul unui vehicul din segmentul C (n.n. – compact), Megane eVision este o capodoperă a asamblării! Am luat best-seller-ul nostru de 25 de ani și l-am dus în viitor. Megane eVision reinventează Megane, iar Renault reinventează Renault. Acesta este doar începutul pentru că va veni o nouă generație de vehicule electrice caracterizate de inovație”.

Ei bine la o jumătate de an de la anunțul primelor sale detalii, Megane eVision are o variantă de serie. Așa cum era anunțat inițial, modelul de serie MeganE (care se pronunță Megane e, după cum subliniază oficialii francezi) are în dotare un pachet de baterii de 60 kWh care asigură o autonomie WLTP de 450 km și un motor electric de 160 kW (217 CP).

Dacă modelul de serie va respecta și celelalte caracteristici ale conceptului motorul va oferi un cuplu de 300 Nm, iar accelerația de la 0 la 100 km / h va fi realizată în mai puțin de opt secunde. în plus, va beneficia de un sistem de încărcare cu energie care funcționează la AC până la 22 kW și la DC până la 130 kW.

Viitorul Renault MeganE are ca scop extinderea gamei de vehicule 100% electrice ale producătorului francez fiind poziționat, alături de modelul de clasă B, Zoe, și de cel de clasă A, Twingo, în familia Renault E-Tech Electric.

Deocamdată, până la intrarea sa pe piață în 2022, noul Renault MeganE va fi testat în varianta de pre-producție pe drumuri publice. Conform celor de la Renault, toate cele 30 de mașini de pre-producție fabricate la uzina din Douai vor fi acoperite cu un camuflaj realizat de Renault Design care constă într-un joc de linii preluate de la noul logo al mărcii.

Citește și:

– Renault și Nissan strâng rândurile pentru a dezvolta mașini electrice și hibride
– Șeful Renault: Șapte modele vor fi lansate în segmentele C și D până în 2025, toate electrificate

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...