Șeful Renault: Șapte modele vor fi lansate în segmentele C și D până în 2025, toate electrificate

Prima ediție a evenimentului online Renault Talk a dezvăluit câteva dintre direcțiile de dezvoltare ale mărcii franceze. Electrificarea și reciclarea sunt printre cele mai importante dintre acestea.
Robert Stan - joi, 06 mai 2021, 16:11
Șeful Renault: Șapte modele vor fi lansate în segmentele C și D până în 2025, toate electrificate

Luca de Meo și alți șefi ai Renault au dezvăluit astăzi, în cadrul Renault Talk, viziunea lor despre marcă. Conform acestora, „Nouvelle Vague” va transforma Renault într-un brand construit în jurul tehnologiei, serviciilor și energiei curate, realizând vehicule mai inteligente în fiecare zi și soluții de mobilitate mai durabile.

Șeful grupului francez, Luca de Meo a dezvăluit că planul său, Renaulution, prevede ca marca Renault să devină „cel mai «verde» brand din Europa”. Începând cu 2030, 9 din 10 mașini vândute vor fi electrificate. De asemenea, marca își propune să modeleze viitorul mobilității urbane în primul rând prin „Software Republique”. Peste 2.000 de ingineri din cinci companii de top își vor pune în comun experiența în securitate cibernetică, inteligență artificială, procesare de date, software și microelectronică pentru a oferi soluții de mobilitate la cheie pentru orașe și comunități.

O altă direcție de dezvoltare a companiei este Renault Re-Factory – primul hub cu economie circulară din Europa – care marchează o mișcare către un model mai durabil și responsabil, cu până la 120.000 de vehicule (EV incluse) reciclate în fiecare an. Până în 2030, Renault promite că va deveni cel mai bun producător auto din lume în ceea ce privește procentul de materiale reciclate amplasate pe noi vehiculele.

Așa cum am aflat deja de la prezentarea planului Renaulution la începutul anului, grupul francez încearcă să etajeze mărcile sale astfel încât să elimine posibilitatea unei „canibalizări”. În acest context, pentru a face loc Dacia pe tot mai multe piețe, marca Renault va evolua către segmentele superioare. Șapte modele vor fi lansate în segmentele C și D până în 2025, toate electrificate. Arkana marchează începutul ofensivei comerciale. Următoarea generație Megane E-TECH Electric, un vehicul care întruchipează viitorul mașinilor conectate și complet electrice, va fi lansată în viitorul foarte apropiat. În cele din urmă, îmbunătățirile continue ale tehnologiei E-TECH Hybrid vor continua să ofere viitoarelor vehicule din segmentul C și D tot ce e mai bun din punct de vedere al eficienței și al experiențelor plăcute de condus.

Pe lângă noutățile legate de direcțiile de dezvoltare ale mărcii franceze, evenimentul Renault Talk a dezvăluit și detalii despre noul logo și felul în care acesta va fi translatat pe viitoarele modele.

De-a lungul istoriei sale, marca Renault a suferit modificări repetate ale identității sale vizuale. Dar un lucru a rămas neschimbat din 1925 – diamantul Renault recunoscut instantaneu.

Conform lui Gilles Vidal, Brand Design Director Renault, cea mai recentă iterație a fost creată în 1992 și, deși a fost refăcută în 2015, a devenit treptat puțin învechită. Deoarece marca este adânc înrădăcinată într-o piață modernă, internațională, în care expresia sa va fi simțită în diverse domenii, logo-ul său recent dezvăluit este mai modern și mai vibrant și servește unui scop cheie: descrie marca Renault ca fiind mai relevantă și construită pe valori centrate pe oameni. Un design simplificat, fără grafica numelui și nici semnătură de brand, logo-ul are o formă deschisă, reflectând astfel deschiderea și transparența mărcii.

Noul logo a fost proiectat în colaborare cu consultanții Landor & Fitch și va fi introdus treptat începând cu anul viitor pe toate vehiculele marca Renault și în întreaga rețea. Până în 2024, întreaga gamă Renault va purta noul logo. Coincidență sau nu, anul viitor va fi lansat Megane E-TECH Electric, iar Gilles Vidal a prezentat o imagine a logo-ului, așa cum va apărea pe spatele acestui model. Tot în viziunea lui Vidal, viitoarele mașini Renault vor avea sisteme de bord de înaltă tehnologie și ecrane de top, spațiu mărit cu mai multe compartimente de depozitare pentru un plus de confort și linii, spații și materiale reproiectate care vor întruchipa noua eră.

E-TECH, vectorul Renault pentru electrificarea vehiculelor

Cu o experiență de peste 10 ani și aproape 400.000 de vehicule vândute până în prezent, marca Renault este lider pe piața europeană a vehiculelor electrice. Bazându-se pe expertiza sa în vehiculele complet electrice, marca Renault și-a extins gama de vehicule cu versiuni hybrid și Plug-in Hybrid ale vehiculelor sale de bază.

Cu peste 150 de brevete de invenție și beneficiind de experiența mărcii în Formula 1, tehnologia E-TECH Hybrid este la fel de originală pe cât de modulară. Atât în varianta hibrid cât și în hibrid plug-in, aceasta oferă cea mai bună eficiență energetică și plăcere la conducere, reducând în același timp emisiile de CO2 și consumul de combustibil.

În 2020, această tehnologie revoluționară a fost integrată pe cele trei vehicule de bază pentru a democratiza experiența conducerii electrice, Clio E-TECH Hybrid, Captur E-TECH Plug-in Hybrid și Mégane Estate E-TECH Plug-in Hybrid. În 2021, cu cele mai recente lansări Arkana și Captur în versiunea E-TECH Hybrid și Plug-in Hybrid, Mégane E-TECH în versiunea Sedan, Renault oferă o gamă de șase vehicule E-TECH Hybrid sau Plug-in Hybrid.

Gilles le Borgne, EVP, Engineering Director Renault Group, confirmă faptul că marca se pregătește pentru viitor extinzând domeniul de aplicare a tehnologiei E-TECH Hybrid la generațiile următoare. Segmentele superioare, și în special segmentul C-SUV, vor vedea sosirea unui nou motor cu trei cilindri de 1.2 l, combinat cu un motor electric, pentru 200 CP în versiune HEV, în 2022, și 280 CP în versiune Plug-in Hybrid cu tracțiune integrală, în 2024.

Citește și:

– Planul Renault de reducere a costurilor din Franța întâmpină dificultăți. Angajații unei uzine, în grevă
– Renault Arkana va putea fi precomandat în România de pe 27 aprilie

Te-ar mai putea interesa și
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce regiunea îşi accelerează tranziţia la energiile regenerabile, arată un......
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, ...
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...