Renault Express, înlocuitorul Daciei Dokker, poate fi comandat în România

Renault a anunțat astăzi deschiderea cataloagelor de comenzi pentru modelul Express, utilitară de dimensiuni mici cu un volum de încărcare de până la 3,7 m³.
Robert Stan - mar, 20 apr. 2021, 15:40
Renault Express, înlocuitorul Daciei Dokker, poate fi comandat în România

Renault România a deschis comenzile pentru noul Express Van – utilitara dedicată pentru micilor întreprinzători care caută un vehicul cu un bun raport calitate-preț. Noul Renault Express Van are un design exterior dinamic și robust, în coerență totală cu ADN-ul mărcii franceze. Având 4,4 metri, vehiculul este ușor de încărcat, are un interior modern care încorporează o mulțime de spații de depozitare și scaune durabile.

La exterior, noul Express Van se remarcă prin designul robust care scoate în evidență finisajele și accentele cromate. Bara de protecție verticală, grila înaltă a radiatorului și semnătura luminoasă a farurilor LED în forma literei C, devenită marcă a identității Renault subliniază robustețea și codurile stilistice distincte ale gamei de utilitare. Caroseria noului Express Van poate fi personalizată în culorile Blanc Glacier, Gris Urban, Noir Nacre, Gris Highland sau Bleu Iron.

Interiorul încorporează un tablou de bord modern orizontal, cu linii clare, care evidențiază volumul habitaclului. Cu aproape 48 de litri de spațiu de depozitare în cabină și un volum de încărcare de 3,3 până la 3,7 m³, noul Express Van oferă un spațiu de stocare foarte generos.
Noul Express Van are 1,91 m spațiu de încărcare pe podea (cu peretele despărțitor acoperit complet) într-un vehicul lung de 4,39 m; și o ușă laterală glisantă de 716 mm lățime. Mai practic ca oricând, poate suporta o sarcină utilă maximă de 780 kg cu un motor pe benzină și 650 kg cu unul pe motorină. Noul Express Van are un spațiu de stocare de aproape 48 L și un volum maxim de încărcare de 3,7 m³.

Disponibil cu Radio Connect R & Go, noul Express Van încorporează un ecran tactil de 8” (color, format landscape), iar atunci când este echipat cu sistemul multimedia Renault EASY LINK vine împreună cu două difuzoare și două tweetere pentru un confort acustic optim. Cu ajutorul aplicației R & Go Radio Connect cu Bluetooth puteți accesa funcțiile telefonului și vehiculului dvs. într-un mod ergonomic și intuitiv.

Noul Express Van lansează un set de noi sisteme de asistență la conducere care îmbunătățesc semnificativ siguranța la volan și vizibilitatea șoferului asupra mediului înconjurător. Noul Express Van a fost echipat cu o oglindă convexă cu vedere panoramică, care oferă vizibilitate în unghiul mort al oglinzii retrovizoare exteriore, loc invizibil din cauza structurii de tablă; deosebit de utilă în timpul manevrelor în spatii înguste.

Sistemul de detectare și avertizare a prezenței unui vehicul în unghiul mort al oglinzii retrovizoare îl anunță pe șofer când un alt vehicul se află chiar în acel punct, Sistemul Trailer Stability Assist reduce oscilația remorcii, fără a limita viteza de conducere și îmbunătățește manevrabilitatea în condiții dificile cauzate de vânt sau starea drumului.

Sistemul Hill Start Assist alături de ESC menține vehiculul staționat timp de aproximativ două secunde, acolo unde panta are o înclinație mai mare de 3%. Frânele sunt apoi eliberate treptat.

Pentru mai multă siguranță în oraș și pe autostradă și pentru mai multă atenție în respectarea vitezei de circulație, noul Express Van este echipat cu Cruise Control și limitator de viteză, care se pot accesa foarte ușor datorită amplasării butoanelor pe volan.

Renault Express Van, înlocuitorul modelului Dacia Dokker care a fost scos deja din oferta mărcii românești, sosește pe piața din România în două versiuni de echipare: Generic și Confort. Express Generic are în dotare motorizare pe benzină de 1.3 litri – 100 CP, cu prețuri începând de la 12.950 Euro (TVA inclus) și cea diesel – 1.5 Blue dCi 75, cu prețuri de la 14.050 (TVA inclus). În versiunea de echipare Confort, noul model are în plus motorizarea Blue dCi 95, cu prețuri care pornesc de la 13.600 Euro (TVA inclus).

Citește și:

– Renault vrea să strângă peste un miliard de euro din „economia circulară” până în 2030
– Renault anunță noutățile sale în segmentul vehiculelor utilitare

Te-ar mai putea interesa și
Toate județele și Capitala se mențin în scenariul verde. Rata de infectare în București este de 1,06
Toate județele și Capitala se mențin în scenariul verde. Rata de infectare în București este de 1,06
Capitala şi toate judeţele ţării sunt în continuare în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu SARS-CoV-2, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). ...
Un leu este suficient pentru înfiinţarea unei firme. După apariţia noii legi, numărul SRL-urilor nou înfiinţate a crescut
Un leu este suficient pentru înfiinţarea unei firme. După apariţia noii legi, numărul SRL-urilor nou înfiinţate a ...
Persoanele care doresc înființarea unei societați comerciale în România, beneficiază de o procedură simplificată ...
GCS: 565 de cazuri noi de coronavirus, 38 de morți
GCS: 565 de cazuri noi de coronavirus, 38 de morți
Un număr de 565 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Prețul energie pe bursă a crescut semnificativ, cu peste 150%, în aprilie 2021 față de anul trecut
Prețul energie pe bursă a crescut semnificativ, cu peste 150%, în aprilie 2021 față de anul trecut
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 309 lei ...