Renault-Nissan crede în continuare în potenţialul pieţei ruseşti

Directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a declarat vineri că se aşteaptă la un declin al pieţei auto ruseşti în acest an, dar că rămâne încrezător în potenţialul său pe termen mediu şi lung, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 04 apr. 2014, 18:13
Renault-Nissan crede în continuare în potenţialul pieţei ruseşti

Carlos Ghosn, care conduce atât Nissan Motor Co cât şi Renault în calitate de director general, a fost prezent la Moscova cu ocazia dezvăluirii noii versiuni a modelului Datsun pentru piaţa auto din Rusia.

‘Nu cred că situaţia geopolitică, care poate fi turbulentă astăzi, va mai dura’, a declarat Ghosn cu ocazia dezvăluirii sedanului On-Do, care va fi comercializat la un preţ de 400.000 de ruble (8.000 de euro).

‘Strategia noastră nu ia în considerare obstacolele pe termen scurt ci tendinţele şi potenţialul pe termen lung şi nu avem nicio îndoială cu privire la potenţialul pieţei ruseşti’, a adăugat Ghosn.

Anul trecut, Nissan a anunţat că va relansa marca Datsun, retrasă în 1981, printr-un vehicul din clasa mică destinat pieţelor emergente, fiind vizate Indonezia, India, Rusia şi Africa de Sud.

După mai mulţi ani de creştere spectaculoasă, piaţa auto rusească, a doua din Europa după cea din Germania, a înregistrat un declin de 5,5% în 2013 ca urmare a încetinirii economiei, potrivit cifrelor Association of European Businesses. Cu toate acestea, Ghosn a subliniat că el are în vedere o perspectivă pe termen lung.

‘Recunosc faptul că piaţa a scăzut anul trecut şi, probabil, va scădea şi anul acesta, însă, atunci când investim, ne angajăm pentru cinci, 10 şi chiar 20 de ani’ a spus Carlos Ghosn.

Noul model On-Do va fi produs începând din vara acestui an la uzina Togliatti a constructorului rus Avtovaz, la care Renault-Nissan ar urma să preia pachetul de control în cursul acestui an.

Ghosn a mai spus că alianţa Renault-Nissan-Avtovaz intenţionează să controleze o cotă de 40% din piaţa rusească, fără a oferi însă un interval de timp pentru atingerea acestui obiectiv. În prezent, cei trei constructorii controlează împreună 32% din piaţa auto rusească.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...