Reorganizare în grupul Altex: Dan Ostahie vinde participaţiile avute de CES în firmele RTC, ASC şi Myria Computers către alte firme din grup

Vânzarea participaţiilor deţinute de CES SA în firmele RTC, Altex Service Center şi Myria Computers către alte firme din grupul Altex urmează să fie decisă în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor firmei CES, la 27 septembrie. Tot atunci acţionarii CES decid dacă renunţă la dizolvarea firmei Myria Computers, parte din grup.
Cristina Şomănescu - joi, 26 aug. 2021, 22:26
Reorganizare în grupul Altex: Dan Ostahie vinde participaţiile avute de CES în firmele RTC, ASC şi Myria Computers către alte firme din grup

Complet Electro Serv SA, companie românească, fondată în 1991, a ajuns unul dintre marii producători și distribuitori de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din România. CES e deţinută de omul de afaceri Dan Ostahie cu 92.47068% din acţiuni şi de Gabriel Jitaru – cu 1.88347% din acţiuni, arată informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de portalul de profil Termene.ro.

Dan Ostahie, în calitate de administrator unic al CES, a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) firmei CES SA pentru 27 septembrie, la ora 10:00, în care se va decide:

Renunţarea la dizolvarea Myria Computers SRL, adoptată în Hotărârea AGEA firmei CES din data de 16 aprilie 2021.

Aprobarea vânzării tuturor participaţiilor deţinute de CES SA în firmele Altex Service Center SRL (ASC), RTC Proffice Experience SA (RTC), Myria Computers SRL către Altex Romania SRL, Altex Holding SRL sau altă societatea în care Altex Romania şi/sau Altex Holding e/sunt asociat(i) sau acţionar(i) în mod direct sau indirect.

Nuanţat, pe ordinea de zi a AGEA din 27 septembrie se află:

Renunţarea la dizolvarea, urmată de lichidarea voluntară, fără lichidator, a firmei Myria Computers SRL, în care societatea CES deţine o participaţie de 90%.

  • Myria Computers SRL, înfiinţată în 2020, e deţinută de CES SA, cu o cotă de participare de 90% şi Dan Ostahie – cu o cotă de participare de 10%. La 16 aprilie 2021, AGEA firmei CES a decis dizolvarea firmei care a fost înfiinţată cu doar un an în urmă.

În AGEA din 27 septembrie se va decide şi:

  • aprobarea vânzării de către CES a tuturor participaţiilor pe care le deţine în firmele Altex Service Center SRL (ASC), RTC Proffice Experience SA (RTC), Myria Computers SRL către oricare dintre firmele: Altex Romania SRL, Altex Holding SRL sau altă societatea în care Altex Romania şi/sau Altex Holding e/sunt asociat(i) sau acţionar(i) în mod direct sau indirect.
  • aprobarea stabilirii preţului de vânzare a participaţiilor deţinute de CES în societăţile vândute de către un expert independent.
  • împuternicirea administratorului CES să conducă negocierile de vânzare a firmelor ASC, RTC şi Myria Computers şi să semneze  documentele  necesare implementării tranzacției, printre care contractul de vânzare-cumpărare, dar nu numai.

Administratorul CES va avea libertatea să vândă participaţiile deţinute de CES în societățile vândute către oricare dintre firmele enumerate mai sus (Altex Romania SRL, Altex Holding SRL sau altă societatea în care Altex Romania şi/sau Altex Holding e/sunt asociat(i) sau acţionar(i) în mod direct sau indirect), după cum va considera necesar, se mai arată în convocarea AGEA, publicată recent în Monitorul Oficial.

În negocierea preţului final de vânzare şi modalitatea de plată a acestuia, administratorul CES va ţine cont de valoarea societăţilor vândute la data semnării documentelor necesare implementării acestei tranzacţii.

Altex Service Center SRL (ASC), specializată în repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice, e deţinută de CES SA şi administrată de Dan Ostahie, conform informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul de profil Termene.ro.

ASC a avut marjă de profit net aproape dublă în 2020 faţă de cea din 2019

ASC a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 20,34 de milioane de lei, cu 37,8% mai mari decât cele din 2019. Firma a realizat marjă de profit net de 24,21% în 2020, semnificativ mai mare decât cea din anul 2019 (când a avut marjă de 12,41%). Rezultatele financiare antemenţionate au fost obţinute cu 74 de salariaţi, în medie, în 2020, faţă de 61 de oameni, în medie, în anul 2019, reiese din bilanţurile firmei, comparate de Economica.net.

RTC Proffice Experience SA (RTC), firmă de consumabile şi mobilier de birou, a intrat în portofoliul grupului Altex în 2020.

RTC e deţinută de CES SA cu 78.22% din capitalul social al firmei RTC şi de Dan Ostahie cu 21.78% din capitalul social al societăţii.

Profit net de 46 de ori mai mare pentru RTC în primul an al crizei Covid-19.

RTC a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 155,23 de milioane de lei, cu 8% mai mari decât cele din 2019. Firma a avut profit net de 1,47 de milioane de lei în anul 2020, de 46 de ori mai mare decât cel realizat în anul 2019, arată bilanţurile firmei comparate de Economica.net. RTC a avut un număr mediu de 184 de salariaţi în 2020, în scădere cu 21 de oameni faţă de nivelul indicatorului din 2019.

În situația în care, la data și ora stabilite, nu se întrunește cvorumul pentru validarea deliberărilor AGEA, se convoacă o nouă AGEA, pentru 28 septembrie, în același loc, la aceeași oră şi cu aceeași ordine de zi, se mai arată în convocarea consultată de Economica.net.

Citeşte şi:

CES, controlată de Dan Ostahie, absoarbe Despec Romania şi Promate Europe şi îşi schimbă numele în Despec International. Aprobarea finală a fuziunii – pe 20 septembrie

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...
19.371 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 48 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore
19.371 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 48 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore
Un număr de 19.371 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore , cu 278 ...