Reprezentantul CE Oltenia în AGA de la Pandurii cere explicaţii despre numirea lui Liviu Andrei

Ion Răuţ, reprezentantul Complexului Energetic Oltenia în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Pandurii Târgu Jiu, spune că îi va cere explicaţii oficiale lui Marin Condescu despre decizia de a-l numi manager al clubului pe subprefectul de Bucureşti Liviu Andrei.
Economica.net - Dum, 29 sept. 2013, 15:02
Reprezentantul CE Oltenia în AGA de la Pandurii cere explicaţii despre numirea lui Liviu Andrei

Ion Răuţ, director de resurse umane în CE Oltenia şi reprezentant al unităţii în AGA de la Pandurii, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că doreşte o discuţie „la modul cel mai serios” despre „viziunea” pe care Condescu o are cu privire la viitorul echipei prin aducerea lui Andrei ca director general.

„Dorim o discuţie în AGA la modul cel mai serios cu privire la viziunea domnului Condescu despre acest club şi despre decizia respectivă. Dumnealui trebuie să dea nişte explicaţii, deşi noi aşteptăm de mult timp explicaţii din partea sa şi cu privire la modul în care sunt cheltuiţi banii echipei. Nu vom discuta public despre acest subiect pentru că nu ştim viziunea domnului Condescu în acest moment. Asociaţii sunt persoane juridice care-şi trimit în AGA reprezentanţii pe care îi doresc. Noi nu ne retragem acum, ci, dimpotrivă, avem un set nou de întrebări pentru domnul Condescu, set care se adaugă la celelalte cărora domnul Condescu nu le-a oferit răspunsuri nici până acum cu privire la modul de cheltuire a banilor de la echipă”, a afirmat Răuţ.

El a mai spus că o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor va fi convocată în cursul lunii octombrie: „Aşteptăm momentul oportun pentru şedinţa respectivă, nu acum, când sunt meciuri de disputat. Sunt convins că domnul Condescu îşi va făuri cele mai bune explicaţii cu privire la această decizie şi că nu trebuia să ne consulte pentru un astfel de lucru mult prea bun pentru Pandurii, cu ghilimelele de rigoare”.

Ion Răuţ, director de resurse umane în CE Oltenia, a fost numit în primăvară ca reprezentant al unităţii în AGA de la Pandurii, numirea sa fiind contestată de Marin Condescu, acesta invocând o prevedere din statutul clubului conform căreia asociaţii sunt reprezentaţi în Adunarea Generală a Acţionarilor doar de directorii generali.Atât Răuţ, cât şi managerul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, au anunţat de mai multe ori că au convocat AGA şi Consiliul de Administraţie de la Pandurii pentru a propune schimbarea lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Şedinţele nu au avut însă loc sau nu a fost întrunit cvorumul necesar.

Sâmbătă seară, preşedintele Consiliului de Administraţie de la CS Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, l-a prezentat ca viitor manager general al clubului pe subprefectul de Bucureşti Liviu Andrei.Liviu Andrei spunea, la rândul său, că despre numirea sa în funcţie a purtat discuţii cu acesta, dar şi cu reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu şi ai Artego SA Târgu Jiu, care sunt asociaţi la Pandurii. El a declarat însă că nu a avut nicio discuţie cu nimeni din partea Complexului Energetic Oltenia, finanţatorul principal de la Pandurii, reprezentanţii acestuia solicitând până acum de mai multe ori înlocuirea din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie a lui Marin Condescu.

Ulterior, Andrei a declarat corespondentului MEDIAFAX că luni îşi va depune oficial demisia din postul de subprefect de Bucureşti, dar că probabil nu va reuşi să activeze la club de la 1 octombrie.Duminică, primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care este reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a decis să se retragă din AGA, iar în perioada următoare Consiliul Local Târgu Jiu se va întruni într-o şedinţă extraordinară pentru a-şi desemna un nou reprezentant în locul său.

El a precizat că Primăria şi Consiliul Local Târgu Jiu vor rămâne alături de echipa Pandurii, punând la dispoziţia clubului terenul de joc şi celelalte facilităţi pe care autorităţile locale le-au oferit şi până acum.Primarul a explicat că a luat decizia de a se retrage din AGA a clubului nemulţumit de modalitatea în care subprefectul de Bucureşti Liviu Andrei a fost numit manager general al clubului, fără aprobarea Consiliului de Administraţie şi a Adunării Generale a Acţionarilor.”Trebuie luate aprobări de la CA, de la AGA, nu aşa, pompieristic. Trebuia să se lucreze mai organizat, să fie prevăzut postul în organigramă, nu în pripă, cum s-a făcut acum. Nu am nimic cu Liviu Andrei, dar şi Complexul Energetic Oltenia are un reprezentant la club şi ar fi trebuit consultaţi şi ei, mai ales că sunt principalul finanţator”, a adăugat Florin Cârciumaru, care duminică pleacă într-o delegaţie în Franţa.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Marin Condescu a declarat că nu a fost înregistrată nicio cerere ofocială din partea lui Cârciumaru de retragere din AGA a clubului.”E duminică, nu se lucrează, nu avem nimic înregistrat la club şi, din câte ştiu eu, domnul primar pleacă în Franţa. Poate ne trimite vreo adresă în zilele următoare, dar nu are motive de supărare pentru că postul pe care va veni Liviu Andrei se regăseşte în organigrama actuală a clubului. Poate m-am exprimat eu greşit când l-am prezentat ca manager general, dar în organigramă există cel de director general, care e tot una. Oricum, şi una şi alta din funcţii sunt executive, deci care nu presupun aprobări în AGA sau CA. E ca atunci când discut cu un antrenor nou.

El vine la club şi îşi face treaba, nu facem şedinţă ca să aprobăm. Eu doar îi informez pe cei din CA şi AGA”, a spus Condescu.La rândul său, subprefectul de Bucureşti Liviu Andrei, a declarat, duminică, că „intenţia de a se retrage de la Prefectură” este de actualitate, dar că luni va analiza „oportunitatea” unei demisii din funcţie, deşi sâmbătă seară era decis să demisioneze din acest post.”Eu avusesem discuţii cu dumnealor, credeam că totul este în regulă, vroiam să vin mai aproape de casă, la Târgu Jiu, şi sper în continuare ca tot ceea ce am discutat să rămână valabil.

Intenţia de a mă retrage de la Prefectură e de actualitate, dar luni voi face o analiză a lucrurilor şi voi vedea ce decizie voi lua la acel moment”, a spus Liviu Andrei.

Subprefectul de Bucureşti Liviu Andrei este profesor universitar de educaţie fizică şi sport, având cursuri la Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad. Acesta a condus Liceul cu program sportiv din Târgu Jiu şi a fost şi şef al Inspectoratului Şcolar Gorj, ulterior devenind subprefect şi prefect al judeţului.De asemenea, Liviu Andrei a fost prim-vicepreşedinte al PDL Gorj, iar în 2008 a candidat pentru un post de senator, având susţinerea sindicatelor miniere conduse de Marin Condescu, el pierzând alegerile.Andrei a fost menţinut în funcţia de prefect al judeţului şi de Guvernul condus de Victor Ponta, în august anul trecut el devenind subprefect de Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...