Repsol ar putea plăti până la 12 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Talisman Energy of Canada – FT

Grupul energetic spaniol Repsol negociază achiziţionarea companiei Talisman Energy of Canada, o tranzacţie evaluată la opt miliarde de dolari, se arată într-un articol apărut vineri în publicaţia britanică 'Financial Times' (FT).
Economica.net - vin, 12 dec. 2014, 15:44
Repsol ar putea plăti până la 12 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Talisman Energy of Canada - FT

Oficiali ai Repsol se află la Calgary pentru discuţii şi speră să ajungă la un acord înainte de Crăciun, au declarat pentru FT surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Incluzând datoriile, valoarea tranzacţiei s-ar putea ridica la 10-12 miliarde de dolari.

Dacă se va ajunge la un acord între Talisman şi Repsol, ar fi prima tranzacţie importantă din iunie, când a început să scadă preţul barilului de ţiţei.

Talisman a confirmat săptămâna aceasta că unele companii, inclusiv Repsol, au abordat compania pentru diferite tranzacţii dar a avertizat că ‘Nu există nici o asigurare că se va ajunge la semnarea unui acord’.

Primele discuţii dintre Repsol şi Talisman Energy au început în perioada verii dar compania spaniolă s-a retras din negocieri din cauza preţului prea ridicat. În ultimele şase luni acţiunile Talisman au scăzut cu 62%.

Repsol are la dispoziţie aproximativ zece miliarde de dolari pentru a face achiziţii, după ce a obţinut compensaţii de cinci miliarde de dolari de la Guvernul Argentinei în urma naţionalizării YPF, subsidiara Repsol din această ţară.

Compania spaniolă crea să-şi extindă prezenţa în statele dezvoltate, mai ales în Canada şi SUA, pentru a-şi reduce expunerea la riscurile cu care se confruntă pieţele emergente.

Te-ar mai putea interesa și
Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. ANSVSA nu a mai comunicat beneficiarii și nici numărul animalelor sacrificate
Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. ANSVSA nu a mai comunicat beneficiarii și nici numărul animalelor sacrificate
Anul trecut, costurile statului român cu pesta porcină s-au cifrat la peste 135,4 milioane de lei, numai dacă luăm în calcul valoarea despăgubirilor acordate. Este cea mai mică valoare din......
Calea ferată Constanța – Mangalia: Electrificarea liniei ar putea include peste 2.500 mp de panouri fotovoltaice
Calea ferată Constanța – Mangalia: Electrificarea liniei ar putea include peste 2.500 mp de panouri fotovoltaice
Peste 26 kilometri din cei 43 de kilometri ai liniei de cale ferată Constanța - Mangalia vor reprezenta linie dublă la ...
An dificil pentru bănci. Românii nu mai fac credite, dar nici depozitele nu sunt pe val. Ce spune șeful OTP Bank despre despre  ROBOR,IRCC și credite restante?
An dificil pentru bănci. Românii nu mai fac credite, dar nici depozitele nu sunt pe val. Ce spune șeful OTP Bank despre ...
Scăderea apetitului pentru creditare, tendință care a debutat încă de anul trecut, inflația care îi îndepărtează ...
Piața auto românească în ultimii 10 ani. De la dominația Volkswagen la cea asiatică
Piața auto românească în ultimii 10 ani. De la dominația Volkswagen la cea asiatică
Cumpărătorii de mașini importate de pe piața auto românească preferau în 2012 modelele Volkswagen, în timp ce în ...