1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Repsol ar putea plăti până la 12 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Talisman Energy of Canada - FT

Grupul energetic spaniol Repsol negociază achiziţionarea companiei Talisman Energy of Canada, o tranzacţie evaluată la opt miliarde de dolari, se arată într-un articol apărut vineri în publicaţia britanică 'Financial Times' (FT).

12 dec, 2014 | Agerpres

Oficiali ai Repsol se află la Calgary pentru discuţii şi speră să ajungă la un acord înainte de Crăciun, au declarat pentru FT surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Incluzând datoriile, valoarea tranzacţiei s-ar putea ridica la 10-12 miliarde de dolari.

Dacă se va ajunge la un acord între Talisman şi Repsol, ar fi prima tranzacţie importantă din iunie, când a început să scadă preţul barilului de ţiţei.

Talisman a confirmat săptămâna aceasta că unele companii, inclusiv Repsol, au abordat compania pentru diferite tranzacţii dar a avertizat că 'Nu există nici o asigurare că se va ajunge la semnarea unui acord'.

Primele discuţii dintre Repsol şi Talisman Energy au început în perioada verii dar compania spaniolă s-a retras din negocieri din cauza preţului prea ridicat. În ultimele şase luni acţiunile Talisman au scăzut cu 62%.

Repsol are la dispoziţie aproximativ zece miliarde de dolari pentru a face achiziţii, după ce a obţinut compensaţii de cinci miliarde de dolari de la Guvernul Argentinei în urma naţionalizării YPF, subsidiara Repsol din această ţară.

Compania spaniolă crea să-şi extindă prezenţa în statele dezvoltate, mai ales în Canada şi SUA, pentru a-şi reduce expunerea la riscurile cu care se confruntă pieţele emergente.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO