1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Republicanii propun majorarea temporară a plafonului datoriilor SUA

Republicanii din Camera Reprezentanţilor oferă preşedintelui Barack Obama propunerea de majorare temporară a plafonului datoriilor, care să permită începerea negocierilor pentru buget, a declarat joi preşedintele instituţiei, John Boehner, după o întâlnire cu partenerii de partid.

10 oct, 2013 | Mediafax

Măsura, de creştere a nivelului datoriilor pe o perioadă de şase săptămâni, propusă cu bună-credinţă, ar da timp pentru negocierea bugetului, a spus Boehner, relatează MarketWatch.

Liderul republican şi-a exprimat speranţa că Obama va vedea propunerea ca pe o încercare de întâlnire la jumătatea drumului.

Propunerea republicanilor nu va duce la deblocarea activităţilor instituţiilor guvernamentale, care sunt oprite parţial de zece zile, din cauză că politicienii nu au reuşit să ajungă la un acord asupra bugetului anului fiscal 2014, început la 1 octombrie.

"Este timpul să înceapă negocierile", a spus Boehner, republican din Ohio.

Obama a cerut Congresului să aprobe majorarea plafonului datoriilor şi deblocarea activităţilor instituţiilor guvernamentale, dar a indicat şi disponibilitatea pentru acorduri pe termen scurt, în vederea depăşirii impasului.

Obama urmează să îi primească joi la Casa Albă pe liderii republicani din Camera Reprezentanţilor. El i-a invitat totodată pe republicanii din Senat că vină la o întâlnire, vineri dimineaţă. Miercuri, Obama s-a întâlnit cu liderii democraţilor.

Congresul trebuie să majoreze până la 17 octombrie plafonul datoriilor SUA, în prezent de 16.700 de miliarde de dolari, în caz constrar existând riscul ca unele obligaţii financiare ale ţării să nu poată fi onorate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO