Republicanii vor amânarea intrării în vigoare a Obamacare

Adversarii republicani ai lui Barack Obama continuau, marţi, să îi ceară preşedintelui să amâne obligaţia legală a de fi asiguraţi medical începând din 2014, din cauza disfuncţiunilor portalului de Internet aflat în centrul reformei sistemului de sănătate, relatează AFP.
Economica.net - mie, 23 oct. 2013, 10:47
Republicanii vor amânarea intrării în vigoare a Obamacare

„Legea afirmă foarte clar că cei care, anul viitor, nu vor subscrie pentru asigurare medicală, vor datora bani, o penalizare, IRS”, fiscul american, a explicat marţi senatorul republican Marco Rubio pentru postul de televiziune CBS.

„Este nedrept să pedepseşti oamenii pentru că nu au cumpărat un produs pe care nu pot să îl cumpere astăzi pentru că tehnologia nu este pusă la punct, deoarece site-ul de Internet de unde ar trebui să îl cumpere nu funcţionează, după cum a mărturisit chiar preşedintele”, a declarat republicanul. „Prin urmare, cer pur şi simplu o amânare a acestei obligativităţi până când General Accounting Office (biroul de audit al administraţiei) certifică faptul că site-ul este în funcţiune şi funcţionează timp de şase luni consecutiv”.

Începând din ianuarie, toţi americanii vor fi obligaţi din punct de vedere legal să fie asiguraţi medical. Cei cincizeci de milioane de americani care nu au în prezent o asigurare de sănătate pot, teoretic, să intre pe portalurile de Internet din 1 octombrie pentru a-şi alege o asigurare mai mult sau mai puţin scumpă, în funcţie de venituri.

Dar la trei săptămâni de la lansare, portalurile sunt afectate de probleme tehnice care împiedică persoanele să se înscrie sau chiar să vizualizeze opţiunile disponibile.

„Dacă este imposibil să accesezi site-ul Obamacare, suspendarea penalizării celor care nu sunt înscrişi nu ar trebui să creeze polemică”, a declarat luni Eric Cantor, şeful majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor.

Barack Obama a recunoscut luni că site-ul este prea lent şi a promis o actualizare. Dar Casa Albă nu a anunţat o amânare a obligativităţii de a fi asigurat.

„În primul rând, este prea devreme în proces. Se vorbeşte despre o dată limită de 15 februarie sau 31 martie şi noi suntem în 21 octombrie”, a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Carney a amintit totuşi că legea prevede că persoanele care nu au avut acces, din motive diverse, la o asigurare ieftină, nu vor fi penalizate.

Joi, la ora 13.00 GMT (16.00 ora României), republicanii din Camera Republicanilor au convocat oficialii subcontractanţilor informatici care au contribuit la elaborarea portalurilor pentru o audiere parlamentară.

Miercuri, 30 octombrie, va fi rândul secretarului Sănătăţii, Kathleen Sebelius, să fie audiată de Cameră.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Bitcoin a scăzut cu 10.000 de dolari, sau cu 17%, într-un interval de 24 de ore
Bitcoin a scăzut cu 10.000 de dolari, sau cu 17%, într-un interval de 24 de ore
Bitcoin a scăzut puternic, cu 10.000 de dolari, sau cu 17%, de vineri până sâmbătă, coborând la un minim de aproape ...
Duminică – întâlnire de lucru a premierului cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei. Ciucă: Voi dispune măsurile ce se impun
Duminică – întâlnire de lucru a premierului cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei. Ciucă: Voi dispune ...
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu principalii responsabili ai gestionării ...
Grindeanu: Încercăm relocarea utilităţilor la Podul peste Dunăre, pentru fi dat în folosinţă la finalul lui 2022
Grindeanu: Încercăm relocarea utilităţilor la Podul peste Dunăre, pentru fi dat în folosinţă la finalul lui 2022
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, după o vizită pe ...