RESOLUTE CASTLE 15: Americanii cheltuie două milioane de dolari pe drumuri şi construcţii în Poligonul Cincu Sibiu

În Poligonul Cincu are loc exerciţiului româno-american RESOLUTE CASTLE 15, cu mai multe proiecte cuprinse în programul ERI (European Reasurance Initiative), potrivit Agerpres. Efectivele şi tehnica militară care participă la exerciţiu sunt reprezentate de 65 echipamente de geniu din Alabama, 100 de militari care se rotesc la 21 de zile, iar din România 45 de echipamente şi 75 de militari care lucrează pe mijloacele româneşti.
Economica.net - sâm, 25 iul. 2015, 15:40
RESOLUTE CASTLE 15: Americanii cheltuie două milioane de dolari pe drumuri şi construcţii în Poligonul Cincu Sibiu

Proiectele exerciţiului româno-american RESOLUTE CASTLE 15 au  în vedere şi realizarea de drumuri de manevră în lungime de 5 km, şi lăţimea de 8 metri, 5 platforme de antrenament în utilizarea armamentului, explozivilor şi de pregătire specifică vânătorilor de munte, constând în construirea a 13 clădiri cu destinaţie diferită. Lucrările în valoare de peste două milioane de euro sunt finanţate de americani şi se vor încheia până la sfârşitul acestui an.

„Pentru noi acesta este un pas foarte important. Tot ce aţi văzut azi aici, şi tot ceea ce se realizează în acest poligon va dăinui în timp şi îl vom folosi noi, cât şi partenerii noştri din NATO”, a spus general-maior Dumitru Scarlat, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, citat de Agerpres.

Exerciţiul asigură cele mai bune capabilităţi de instruire, atingând standardele NATO şi permiţând desfăşurarea instruirii atât pe palierul virtual constructiv cât şi al exerciţiilor cu trageri reale, potrivit şefului Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ionel Ciucă, care a participat la „Ziua Distinşilor Vizitatori”, în cadrul evenimentului.

„Exerciţiul, mai mult decât atât, reprezintă o activitate practică ce a fost planificată şi desfăşurată, astfel încât să reuşim să dezvoltăm capabilităţile pe care Poligonul Cincu le oferă pentru pregătirea şi instruirea atât a militarilor români, cât şi a celorlalţi militari din SUA şi din toate ţările NATO. În acest demers am putut vedea lucrând împreună militari genişti români şi americani, fiind o activitate care ne oferă posibilitatea să învăţăm unii de la alţii, să putem să ridicăm nivelul de interoperabilitate şi, de asemenea, ne oferă posibilitatea să realizăm un schimb de informaţii astfel ca pe viitor să planificăm şi să dezvoltăm astfel de activităţi. În acest moment, Poligonul Cincu asigură atingerea unei anumite performanţe în procesul de pregătire, asigură cele mai bune capabilităţi de instruire atingând standardele NATO, permiţând desfăşurarea instruirii atât pe palierul virtual constructiv cât şi a exerciţiilor cu trageri reale. De asemenea, am dezvoltat de curând o capabilitate nouă, aceea de a avea posibilitatea să legăm activitatea care se desfăşoară în Poligonul Cincu cu celelalte poligoane similare din Europa. Este o legătură pe fibră optică care permite transfer de date de mare capacitate”, a afirmat şeful Statului Major General.

La rândul său, comandantul USAREUR (United States Army în Europa-Forţele Terestre Americane Dislocate în Europa), generalul-locotenent Ben Hodges, a declarat că parteneriatul cu armata română este foarte important din mai multe motive.

„Marea Neagră este un factor important din punct de vedere geografic, un loc important din punct de vedere strategic la nivel global, România are un rol foarte important în regiune. Un alt motiv pentru care România este un partener strategic este faptul că am acţionat împreună în Irak şi Afganistan, şi este un motiv în plus pentru care forţele americane sunt în România, şi noi, militarii americani vom fi întotdeauna alături de partenerii noştri, iar eu sunt mândru de acest lucru. Am fost aici acum doi ani, dar astăzi pot constata o creştere a capabilităţilor şi nivelului de instruire al militarilor români şi americani. Sunt foarte mândru de modul în care militarii îşi îndeplinesc misiunile în Europa, atât Garda Naţională din Alabama, în România, cât şi Garda Naţională din Tennesse, în Bulgaria. Este un pas foarte important din strategia armatei SUA în cadrul măsurilor de reasigurare în Europa şi acesta este un exemplu foarte bun. Noaptea trecută, Guvernul american a anunţat extinderea misiunilor de instruire în Ucraina. Ne instruim din luna martie la Centrul de instruire Yovariev din vestul Ucrainei. Am instruit forţe din cadrul Ministerului de interne ucrainean, iar din luna noiembrie vom începe să instruim forţe armate din cadrul Ministerului Apărării. Solicitarea din partea Guvernului ucrainean a fost pentru cinci batalioane şi vom antrena cinci batalioane succesiv. Misiunea va dura din noiembrie 2015 până în noiembrie 2016 şi vor fi antrenamente tactice pentru batalioanele de infanterie, similar cu cele româneşti”, a subliniat oficialul american.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...