Resolution Property şi Zeus Capital au cumpărat proiectul office Floreasca Park de la germanii de la GLL

Resolution Property și Zeus Capital Management au achiziționat recent Floreasca Park, un complex de birouri de 37.500 mp, situat în centrul Bucureștiului. Proprietatea a fost vândută celor două companii reunite într-un joint-venture de către un fond administrat de GLL Real Estate Partners GMBH (membru al Grupului Macquarie).
Economica.net - mie, 02 sept. 2020, 07:51
Resolution Property şi Zeus Capital au cumpărat proiectul office Floreasca Park de la germanii de la GLL

Floreasca Park este prima investiție făcută de Resolution în România și cea de-a cincea investiție din portofoliul Zeus pe piața imobiliară din București și reprezintă prima achiziție a parteneriatului dintre cele două companii de top care se ocupă de investiții și administrarea activelor.

Clădirea premium de birouri se află în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, iar principalul chiriaș este compania Oracle, alți chiriași reprezentativi sunt Kellogg’s, BASF, Saint-Gobain, Ursus Breweries și ENI.

Complexul de birouri este alcătuit din două clădiri de birouri de clasa A, conectate printr-o parcare subterană cu o capacitate de 586 de mașini, și beneficiază de conexiuni la mai multe mijloace de transport în comun și oferă o serie de facilități pentru chiriași, inclusiv o cafenea și o unitate bancară.

„În ciuda schimbării practicilor de lucru, cererea pentru spații de birouri bine echipate și amplasate în zonele centrale de business va continua să fie ridicată. Suntem mulțumiți de modul în care piața de real-estate continuă să evolueze și ne mândrim prin faptul că am fost întotdeauna în fruntea acestor schimbări. Dorim să facem din achiziția Floreasca Park următorul pas al prezenței noastre extinse în România și Europa Centrală și de Est”, spune Scott O’Donnell, Resolution Property.

„Aceasta este a cincea achiziție a platformei noastre de investiții, care se concentrează pe proprietăți imobiliare de top din regiune. Suntem încrezători că acest activ premium în piațade birouri din București, care are foarte mare potențial, va aduce rezultate excepționale investitorilor noștri”, susține și Stelios Zavvos, Președinte și CEO al Zeus Capital Management.

Cumpărătorii au fost consiliați de către Kinstellar, Knight Frank, Ernst & Young și Sentient. Achiziția a fost finanțată de Erste Bank. GLL Real Estate Partners GMBH a fost consiliat de PeliPartners, Cushman & Wakefield Echinox și Portland Trust în calitate de property manager.

Resolution Property a fost fondată în 1998 cu scopul specific de a investi în proiectele imobiliare comerciale britanice și europene cu potential de rentabilitate ridicată, şi are acum un parteneriat cu chinezii de la Fosun.

Zeus Capital Management este o companie cu capital privat de investiții imobiliare și de administrare a activelor imobiliare. Compania, înființată în 2007, realizează administrarea activelor și a proprietăților pentru portofoliile sale imobiliare, cu echipe constituite local în toate regiunile țintă, și e activă în prezent în Europa și Statele Unite.  

Proiectul de birouri Floreasca Park a fost finalizat la sfârşitul lui 2013 de Portland Trust și are 37.500 de metri pătraţi.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...