1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Tătaru: Sperăm să ne stabilizăm la 1.200 de cazuri pe zi şi după aceea să scădem. Recomandarea mea e pentru prelungirea stării de alertă

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat pentru Libertatea că, în acest moment, sunt 17 judeţe care înregistrează creşteri ale cazurilor de infectare cu SARS-COV-2. Recomandarea ministrului Sănătăţii va fi de a prelungi starea de alertă. De asemenea, Tătaru a spus că speră la o stabilizare la circa 1.200 de cazuri pe zi, o fază de platou, după care să vină o scădere. Premierul Orban a declarat luni, 10 august, că Guvernul nu analizează impunerea unor noi restricţii, dar, cel mai probabil, starea de alertă va fi prelungită.

11 aug, 2020 | ECONOMICA.net

Cele mai importante declaraţii:

Recomandarea mea este de a prelungi starea de urgenţă în condiţiile actuale.

Avem circa 1.030 paturi ventilate la ATI. Circa jumătate sunt ocupate.

Sperăm să ne stabilizăm la 1.200 de cazuri pe zi, un platou. După aceea să vină o scădere.

Nu în spitale scăpăm de pandemie. În spitale, tratăm efectele acestei pandemii.

Ministrul Sănătăţii a fost invitat la Emisiunea Adrianei Nedelea LA FIX de pe Libertatea.ro.

Orban: Fără noi restricţii după 15 august. Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă

"Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă", a spus Orban, la sediul PNL. El a precizat că se vor analiza solicitările privind continuarea unor activităţi în această perioadă. "Vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, din INSP şi, în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice", a declarat luni, 10 august 2020, premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, în prezent, nu se mai analizează posibilitatea adoptării de măsuri de restricţie.

"Nu ne dorim impunerea niciunei alte restricţii. De altfel, s-au mai adoptat două măsuri: limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate unde nu este posibilă asigurarea distanţei fizice de protecţie. Acestea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice, pentru că obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm", a subliniat Orban.

El a indicat că se ia în calcul o altă soluţie pentru terase dacă lucrurile se vor ameliora.


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO