UPDATE – Se închide Bucureştiul? Rata de infecţie a crescut la 3,19/1.000 locuitori. Luni se întruneşte Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că luni se întruneşte Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a discuta despre măsurile care se impun după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit în Bucureşti pragul de trei la mia de locuitori, Agerpres.  Municipiul Bucureşti are cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori - 3,19. Azi au fost raportate 581 de noi infecţii, iar numărul total al cazurilor a ajuns la 27.284. Cel mai ridicat număr de cazuri în 24 de ore s-a înregistrat pe 15 octombrie 2020 (777).  Criza Coronavirus 19 octombrie 2020, ora 13 - 2.466 cazuri noi în 24 de ore. 59 de morţi.  Record la terapie intensivă: 757 de pacienţi. 8.040 de teste efectuate în 24 de ore. Avem peste 10.000 de persoane internate din cauza COVID-19, în toată ţara. România trece prin cea mai grea perioadă din criza pandemică. 
Economica.net - lun, 19 oct. 2020, 02:51
UPDATE - Se închide Bucureştiul? Rata de infecţie a crescut la 3,19/1.000 locuitori. Luni se întruneşte Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

„Mâine (luni – n.r.) se întruneşte Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, după cum ştiţi el se reuneşte în 48 de ore de la momentul anunţului. Mâine ne vom reuni, vom lua măsurile pe care le-a amintit şi domnul prim ministru, măsurile nu sunt blânde, se poartă masca şi în spaţii deschise şi în spaţii închise, se închid activităţile restaurantelor, cafenelelor, tuturor unităţilor de alimentaţie publică, spectacole, jocuri de noroc, toate măsurile se vor lua mâine”, a spus duminică, Cojanu la Digi 24.

El a adăugat că decizia cu privire la închiderea sau nu a şcolilor o vor lua Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu”.

Întrebat dacă, în cazul în care luni se raportează pentru Bucureşti o rată de infectări sub trei la mia de locuitori, se mai iau aceste măsuri, Cojanu a răspuns: „Dacă vedem o incidenţă sub trei nu mai luăm măsuri, dar trebuie să informăm, iar Comitetul să fie de acord că nu mai putem lua măsuri pe care să le anulăm în câteva ore. (…) Evident, noi am pus această problemă şi am spus, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat oricum. Dacă va scădea rata de incidenţă sub trei, noi tot trebuie să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, că aşa ne impune legea, îl informăm că a fost astăzi 3,02 şi ne gândim dacă trebuie să luăm măsuri pe care în aceeaşi şedinţă să le anulăm”.

Municipiul Bucureşti are cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori – 3,19.

Azi au fost raportate 581 de noi infecţii, iar numărul total al cazurilor a ajuns la 27.284. Cel mai ridicat număr de cazuri în 24 de ore s-a înregistrat pe 15 octombrie 2020 (777). 

 

În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI; Spitalul Colentina va trata doar pacienţi cu COVID-19

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, anunţă că în Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, iar de luni Spitalul Colentina va funcţiona în totalitate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

„Astăzi a avut loc o întrevedere cu prefecţii şi cu reprezentanţii DSP, respectiv ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi vă informez ce s-a discutat strict pentru Bucureşti. (…) În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă, drept pentru care domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document, mâine Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Asta este o veste îmbucurătoare, pentru că s-a ajuns la situaţii critice, încât bolnavii erau luaţi, duşi din Bucureşti în altă parte. La terapie intensivă încă nu se ştie exact numărul, se fac eforturi pentru a fi cât mai multe locuri la terapie intensivă. (…) Tot în legătură cu acest aspect, era un spital modular la Elias şi funcţiona cu un pic de sincope, întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziţia ca atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias, să asigure aceste cadre medicale”, a spus Cojanu la Digi 24.

El a adăugat că s-a mai decis ca medicii şi asistenţii şcolari de la unităţile de învăţământ care au trecut în scenariul roşu şi nu mai au activitate directă cu copiii la şcoală să fie detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19.

„Am dispus ca toate efectivele de poliţie naţională, locală, jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, deci tot ce a fost posibil să fie disponibil, să meargă pe teren şi să ia măsuri pentru prevenire şi în cazul celor care nu înţeleg chiar de sancţionare. Lucrul ăsta s-a întâmplat mai hotărât acum cinci zile şi chiar am constatat că numărul îmbolnăvirilor a scăzut sub 500”, a afirmat prefectul.

Te-ar mai putea interesa și
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi......
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul ...
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...