Restricţii pentru copiii nevaccinaţi. Ei nu vor putea fi înscrişi la creşă, grădiniţă sau şcoală – proiect MS

Ministerul Sănătăţii propune restricţii pentru copiii nevaccinaţi. Aceştia nu vor putea accede în creşe, grădiniţe sau şcoli.
Economica.net - lun, 22 iun. 2015, 11:07
Restricţii pentru copiii nevaccinaţi. Ei nu vor putea fi înscrişi la creşă, grădiniţă sau şcoală - proiect MS

În prezent, Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de act normativ care va reglementa situația imunizărilor în România, având în vedere numeroasele sesizări venite din partea specialiștilor cu privire la scăderea numărului de vaccinări, în urma campaniilor susținute împotriva imunizării, scrie DIGI24.ro.

Ministerul Sănătăţii vrea să îi oblige pe părinţi să îşi vaccineze copiii, în lipsa adeverinţei care să ateste vaccinarea, micuţii neputând fi înscrişi în mediul de şcolarizare.

Se au în vedere şi amenzi pentru părinţii care nu au aceste avize care să ateste vaccinarea, dar care îşi duc copiii în comunitate.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a fost sesizat cu două noi cazuri de tetanos la copii.

Proiectul Ministerului Sănătății va fi elaborat împreună cu specialiștii în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice, scrie DIGI24.ro.

În elaborarea proiectului, Ministerul Sănătății va beneficia de expertiza în acest domeniu a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.

Ministerul Sănătății a precizat în luna aprilie că proiectul va fi conceput pe informarea părinților și conștientizarea necesității vaccinării.

Ministerul Sănătății atenționează asupra riscului reapariţiei unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Un exemplu este poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, dar care reapare prin refuzul vaccinării.

Acoperirea vaccinală în România se păstrează sub nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de 95 la sută, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi hepatită B, în principal din cauza refuzului vaccinării.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu, despre acordarea certificatului verde şi pe baza dovezii existenţei anticorpilor: Ne place să reinventăm aceste lucruri
Cîţu, despre acordarea certificatului verde şi pe baza dovezii existenţei anticorpilor: Ne place să reinventăm aceste ...
Premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat, joi, referitor la varianta privind acordarea certificatului ...
Profitul operaţional al Volkswagen AG a scăzut cu 12% în trimestrul 3
Profitul operaţional al Volkswagen AG a scăzut cu 12% în trimestrul 3
Volkswagen AG a înrăutăţit perspectivele privind livrările în 2021, din cauza condiţiilor dificile de pe piaţă, ...
Drone de război la IAR Braşov – Contract cu Israel Aerospace Industries pentru aeronave fără pilot
Drone de război la IAR Braşov – Contract cu Israel Aerospace Industries pentru aeronave fără pilot
Israel Aerospace Industries (IAI) a semnat un acord de cooperare cu compania IAR-Braşov pentru producţia de aeronave fără ...