Retailerul francez Camaïeu a trecut pe profit, la patru ani de la intrarea pe piaţa românească

Retailerul francez Camaïeu, prezent pe piaţa românească cu şapte magazine, a încheiat anul financiar 2014 pe profit. 
Economica.net - sâm, 15 aug. 2015, 10:54
Retailerul francez Camaïeu a trecut pe profit, la patru ani de la intrarea pe piaţa românească

Francezii de la Camaïeu au deschis primul magazin din România în 2010, în mallul AFI Palace Cotroceni din Capitală. De atunci, retailerul s-a extins cu alte trei magazine în Bucureşti şi trei în ţară.

La doi ani la deschiderea primului magazin, francezii au păstruns şi în provincie, în mallurile deţinute de Iulian Dascălu, la Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. De atunci, niciun magazin nu a mai fost deschis.

Anul 2014 a marcat trecerea pe profit a retailerului, după ce din 2010 a înregistrat pierderi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Afacerile Camaïeu în România au crescut uşor la 3,78 milioane de euro în 2014. Compania a înrgistrat profit pentru prima oară de când este prezentă în România: peste 17.000 de euro, faţă de pierderea de 300.000 de euro înregistrată în 2013.

Piaţa de fashion din România este dominată de suedezii de a H&M, Inditex şi C&A. H&M a deschis magazine în marile oraşe ale ţării şi înregistrează creşteri de 50% a vânzărilor pe piaţa locală. În primul semestru financiar (decembrie 2014-mai 2015) H&M a înrgistrat vânzări de aproape 90 de milioane de euro.

Brandul Camaïeu a fost lansat în Franţa în 1984 şi are o reţea internaţională de peste 1,060 de magazine în Italia, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Belgia, Luxemburg, Rusia şi Estul Mijlociu cu afaceri de peste un miliard de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...