1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Reţea de pariuri ilegale din Malaezia cu venituri de un miliard de euro pe lună, destrămată

O reţea de pariuri ilegale cu venituri estimate la un miliard de euro pe lună a fost destrămată în Malaezia, după ce poliţia a arestat într-o vastă operaţiune peste 150 de persoane, informează AFP.

06 apr, 2012 | Mediafax

O primă analiză a contablităţii ţinute de membrii reţelei a relevat faptul că veniturile lunare ale organizaţiei s-ar fi ridicat la aproape 4 miliarde de ringgit (un miliard de euro), a declarat, vineri, pentru AFP, şeful poliţiei din Kajang, Abdul Rashid Abdul Wahab.

Dintre persoanele arestate, incluzând cetăţeni chinezi şi taiwanezi, 58 sunt femei, a precizat poliţistul din Kajang, regiune din apropierea capitalei Kuala Lumpur, unde reţeaua opera.

"Activităţile de pariuri şi înşelăciune erau făcute de străini. Localnicii erau bucătari şi cei care livrau produse alimentare. Este o organizaţie internaţională", a declarat Wahab.

Persoanele implicate au fost arestate, joi, în cinci bungalouri în care se efectau pariuri online, în cea mai mare operaţiune desfăşurată vreodată în astfel de cazuri.

Fotbalul, în special campionatul Angliei, este foarte popular în Malaysia, dar pariurile sunt ilegale în această ţară, pedepsele putând ajunge la 20 de ani de închisoare.

Fotbalul malaezian a fost confruntat cu un caz major de corupţie în 1994, când 21 de jucători şi antrenori au fost suspendaţi pe viaţă, 58 de fotbalişti au primit suspendări pe diferite perioade, iar alte 126 de persoane au fost anchetate pentru implicare în pariuri ilegale ce se ridicau la 94 de milioane de dolari.

Autorităţile malaeziene colaborează cu Interpolul pentru a combate acest flagel.


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO