Reţeaua Regina Maria a cumpărat Ponderas, spitalul cu cele mai mari afaceri dintre toate unităţile de profil din ţară

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria, al doilea jucător pe piaţa serviciilor medicale private din România, a cumpărat spitalul Ponderas, singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă. Delta Health Care SRL, societatea care operează spitalul Ponderas, a avut cele mai mari afaceri nete în 2014, dintre toate firmele care operează unităţi private cu profil spitalicesc din România, potrivit unei analize ECONOMICA.NET. 
Cristina Şomănescu - mar, 22 mart. 2016, 15:36
Reţeaua Regina Maria a cumpărat Ponderas, spitalul cu cele mai mari afaceri dintre toate unităţile de profil din ţară

Ponderas este singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă şi singurul centru de excelenţă în chirurgia metabolică şi bariatrică din Estul Europei, cu dublă acreditare – europeană şi americană.

Tranzacţia este în curs de avizare de Consiliul Concurenței – o procedură standard care se va derula pe parcursul următoarelor luni. În procesul de tranzacţie, reţeaua de sănătate Regina Maria a fost asistată de EY şi RTPR Allen&Overy iar spitalul Ponderas de PwC şi D&B David şi Baias.

Firma Delta Health Care SRL care operează spitalul Ponderas este controlată de medicul chirurg Cătălin Copăescu, cu o cotă de participare de peste 84%.

Spitalul Ponderas a încheiat anul 2014 cu afaceri nete de 46,45 milioane lei, cu 49,68% mai mari decât în 2013.
Ponderas a avut în anul 2015 o cifră de afaceri care depăşeşte 71,56 milioane lei (16,1 milioane euro), cu peste 54% mai mare decât în 2014.

Profitul spitalului Ponderas s-a cvintuplat (a urcat de aproape cinci ori) în anul 2014 faţă de cel din 2013 şi a depăşit 2,04 milioane lei.

În 2014, anul fiscal pentru care avem cele mai recente date disponibile, reţeaua privată de sănătate Regina Maria a fost al doilea jucător pe piaţa românească a serviciilor medicale private, cu afaceri nete de 257,75 milioane lei, potrivit ECONOMICA.NET

Ponderas are o capacitate de 141 de paturi, 35 de cabinete medicale şi opt săli de operaţie, dispuse pe o suprafaţă de 9.000 metri pătraţi.

În policlinica şi în spitalul Ponderas au fost trataţi de la deschidere până acum peste 250.000 de pacienţi, iar echipa chirurgicală a spitalului are o experienţă de peste 30.000 de intervenţii chirurgicale laparoscopice, dintre care peste 7.000 – intervenţii bariatrice.

Numărul pacienţilor trataţi în spitalul Ponderas a urcat cu circa 25% în fiecare an, în primii patru ani de activitate, a spus Ana Maria Pascu, directorul de dezvoltare al spitalului Ponderas, într-un interviu acordat anul trecut publicaţiei noastre.

Pacientul operat în spitalul Ponderas cheltuieşte, în medie, 20.000 de lei pe serviciile primite în cadrul unităţii medicale

„Este o diferenţă semnificativă între preţurile serviciilor de ambulator şi cele de spital. Pentru servicii de ambulator, pacientul nostru plăteşte, în medie, 100 lei, în timp ce pentru servicii medicale chirugicale, pacientul Ponderas plăteşte, în medie, 20.000 lei, pentru că tratăm patologii complexe cu grad înalt de dificultate, care necesită echipamente şi materiale medicale foarte costisitoare”, a spus Ana Maria Pascu, în interviul acordat anul trecut pentru ECONOMICA.NET.

Profilurile pacienţilor trataţi în cadrul spitalului Ponderas: supraponderali şi obezi, cu studii şi venituri cel puţin medii

În principal, pacienţii care se adresează spitalului Ponderas sunt pacienţii metabolici (supraponderali şi obezi), cu afecţiuni asociate kilogramelor în plus, precum diabetul zaharat tip 2, hipertensiunea arterială, suferinţe osteo-articulare. Totodată, ni se adresează şi pacienţi care au nevoie de intervenţii chirurgicale laparoscopice pentru alte patologii. Pacienţii Ponderas sunt persoane educate, informate în ceea ce priveşte tehnicile chirurgicale moderne minim invaziv, care caută performanţă în actul chirurgical, persoane cu studii şi venituri cel puţin medii. Din punct de vedere demografic, 50% dintre pacienţii noştri vin din Bucureşti, 50% – din restul ţării, a explicat directorul de dezvoltare al spitalului Ponderas într-un interviu acordat anul trecut publicaţiei noastre.

Citiţi integral topul spitalelor private din România într-o analiză ECONOMICA.NET pe care o puteţi consulta aici.

”Pentru noi, Ponderas devine cel mai mare spital al reţelei, cu care vom construi și mai mult pe zona de calitate şi excelenţă medicală. Împreună, vom continua să dezvoltăm şi centrul de training pentru personalul medical”, a declarat ieri Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria.

Vă amintim că săptămâna trecută, reţeaua de sănătate Regina Maria a anunţat semnarea unui parteneriat de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea primului spital privat generalist din Cluj-Napoca.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Câciu: Decontarea diferenţei dintre preţul plafonat şi cel de achiziţie a energiei va ţine cont de comportamentul furnizorilor
Câciu: Decontarea diferenţei dintre preţul plafonat şi cel de achiziţie a energiei va ţine cont de comportamentul furnizorilor
Decontarea către furnizori a diferenţei dintre preţul plafonat şi cel de achiziţie a energiei se va face ţinând cont ...
FMI: Costul pandemiei ar putea depăşi 12.500 miliarde de dolari până în 2024
FMI: Costul pandemiei ar putea depăşi 12.500 miliarde de dolari până în 2024
Fondul Monetar Internaţional crede că va revizui în creştere estimarea conform căreia pandemia de COVID-19 va costa ...
Joe Biden: Orice intrare a unor trupe ruse în Ucraina ar fi considerată o ‘invazie’
Joe Biden: Orice intrare a unor trupe ruse în Ucraina ar fi considerată o ‘invazie’
Joe Biden a dat asigurări joi că orice intrare a trupelor ruse pe teritoriul Ucrainei ar fi considerată o "invazie", după ...