1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Retorica antirusească a Bucureştiului dăunează relaţiilor bilaterale - Ministerul rus de Externe

Incidentul referitor la interdicţia de survol al spaţiului aerian al României pentru avionul care îl avea la bord pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu este de natură să contribuie la dezvoltarea bunelor relaţii între cele două ţări, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, citat de Ria Novosti.

16 mai, 2014 | ECONOMICA.net

'Cred că, în astfel de circumstanţe, este greu să te aştepţi ca relaţiile bilaterale să continue să se dezvolte într-un mod constructiv în acelaşi spirit şi în acelaşi ritm', a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Aleksandr Lukaşevici, citat de ITAR-TASS.

Potrivit reprezentantului MAE rus, conducerea României, inclusiv preşedintele, 'îşi intensifică retorica antirusă, ca la comandă'. 'Cele mai recente declaraţii publice jignitoare la adresa preşedintelui Rusiei sunt absolut scandaloase şi inacceptabile', a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova.

'Ne-am exprimat protestul nostru ferm faţă de România. Reprezentanţi ai autorităţilor române au încercat să aducă unele explicaţii, dar le găsim absolut neconvingătoare', a afirmat acesta, menţionând că 'astfel de incidente nu contribuie la construirea încrederii şi nu dau niciun motiv de a spera în relaţii bune, normale şi de bună vecinătate între ţările noastre'. 'Deci, întrebarea cine este interesat în dezvoltarea cooperării noastre bilaterale ar trebui să fie mai degrabă adresată conducerii României şi nu a Rusiei', a mai spus diplomatul menţionat, potrivit Ria Novosti.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris sâmbătă, 10 mai, pe contul său de Twitter că, la solicitarea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul său. 'La solicitarea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu mă lasă din nou să trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160', a scris, pe contul său de Twitter în limba engleză, Dmitri Rogozin, care se afla în provincia separatistă Transnistria, într-o vizită necoordonată cu autorităţile Republicii Moldova

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO