1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Reuniune a miniştrilor europeni ai Agriculturii pe tema scăderii preţurilor la lapte şi carne de porc, în 7 septembrie

Uniunea Europeană va aborda problema scăderii preţurilor la lapte şi carne de porc la o reuniune extraordinară a miniştrilor europeni ai Agriculturii care va avea loc în data de 7 septembrie, a anunţat, miercuri, comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, transmite Euronews, potrivit Agerpres.

27 aug, 2015 | Agerpres

În ultimele luni, fermierii belgieni şi francezi au organizat mai multe proteste faţă de scăderea preţurilor în sectorul laptelui şi au cerut UE să reintroducă, temporar, sistemul cotelor până când piaţa se stabilizează.

'Nu vom reintroduce cotele. Cred că există oportunităţi enorme în special pe pieţele din Asia şi Africa şi vrem să putem să putem profita de aceste oportunităţi. Pe termen scurt însă vom avea o volatilitate a preţurilor şi am spus acest lucru încă de când am preluat mandatul de comisar în luna noiembrie a anului trecut', a spus Phil Hogan.

Începând din luna aprilie a acestui an, ţările europene pot produce cât de mult lapte doresc odată cu încheierea regimului cotelor de lapte din UE, introdus în 1984. Eliminarea cotelor de producţie a creat oportunităţi de expansiune pentru unii fermieri dar a pus în pericol veniturile altora.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO