1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Reuters: O Rusie mai puţin "musculoasă" la ceremonia de închidere a Olimpiadei. Spectacol total

Ceremonia de închidere de duminică la primul Jocurile Olimpice de iarnă din Rusia încearcă să pună lumina exorbitantă a focurilor de articifii şi gloria sportivilor deasupra adversităţilor politice. Ceremonia se desfăşoară chiar acum.

23 feb, 2014 | ECONOMICA.net

Ceremonia a fost concepută pentru a arăta o Rusie mai blândă decât cum a descris-o "spectacolul muscular care a dat startul Jocurilor" , potrivit  organizatorilor citaţi de Ruters.

Spectacolul strălucitor de pe Stadionul Fisht de pe coasta estică a Mării Negre propune o călătorie romantică prin patrimoniul rus bogat în  muzică, literatură, dans şi arte vizuale.

Ceremonia de deschidere 07 februarie afirmase locul Rusiei în lume și subliniase cum s-ar fi scuturat marea ţară de lanțurile trecutului sovietic, narează un editorial Reuters.

Acum, cuvintele cheia ar fi nostalgia. După frumuseţea jocurilor de la Soci.

"Sunt două spectacole complementare ", a declarat Marco Balich , producătorul executiv artistic al ceremoniei.
Olimpiada s-a derulat sub ochiul atent al președintelui Vladimir Putin, pentru al cărui prestigiu care succesul acesteia a devenit crucial.

Echipa Rusiei i-a adus "ţarului" o bucurie în plus după ce a trecut în fruntea clasamentului pe medalii, cu 13 medalii de aur, mai mult decât orice altă țară.

Sportivii olimpici au reuit să depăşească şi momentul delicat al tulburărilor din Ucraina vecină, înşişi echipa ucrainiană reulind m o medalie, a doua din istoria participării sale, după cea a patinatoarei Oxanei Bayul

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO