Reuters: Scumpirea acţiunilor SIF Moldova poate depăşi 26%. Tradeville este mai prudent, 22%

„Cumpără" acţiunile SIF Moldova (SIF2), recomandă departamentul de analiză al casei de brokeraj Tradeville. Preţul ţintă al acţiunilor SIF Moldova (SIF2) a fost estimat la 1,5335 lei / titlu de către, cu aproape 22% mai sus decât cotaţia actuală de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Media estimarilor Reuters este de 1,59 lei / actiune.
Adrian N. Ionescu - mie, 25 sept. 2013, 10:36
Reuters: Scumpirea acţiunilor SIF Moldova poate depăşi 26%. Tradeville este mai prudent, 22%

SIF Moldova (SIF2) are „unul dintre cele mai echilibrate portofolii din sectorul său” şi a înregistrat „rezultate financiare îmbucurătoare”, în ultimii cinci ani, scrie analistul Bogdan Gherghe, autorul raportului de analiză al casei de brokeraj Tradeville.

„Calculele noastre justifică un preţ ţintă de 1,5335 lei/actiune SIF2, în timp ce mediana estimărilor Reuters este la 1,59 lei/actiune, cu circa 26% peste cotaţiile actuale”, spune raportul Tradeville.

Acţiunile marilor furnizori de dividende de la BVB reîncep să atreagă atenţia, odată cu venirea toamnei.
SIF2 „înregistra un profit net de 98,5 milioane de lei (0,1897 lei/acţiune), ceea ce ar putea asigura anul urmator un dividend minim de 0,12 RON/acţiune, echivalentul unui randament brut de aproximativ 10%”, calculează Bogdan Gherghe.

Acţiunea SIF2 este atractivă şi din perspectiva diferenţei dintre preţul SIF2 şi valoarea unitară pe acţiune (VUAN) a activelor SIF, de peste 45%.

În „structura echilibrată a portofoliului” atrag atenţia ponderea ridicată al activelor listate la bursă în total, precum şi nivelul adecvat al lichidităţilor.

„Reţinem că top cinci participaţii, exprimate ca pondere din total activ, sunt Erste Bank (EBS, peste 23%), Banca Transilvania (TLV, aproape 12%), BRD-GSG (10,7%), Fondul Proprietatea (FP, peste 10%) şi OMV Petrom (SNP, 6,7%), în timp ce activele monetare, de 91,47 milioane lei,  acoperă datoriile cu dividendele”, se arată în raportul Tradeville.

„Discountul dintre capitalizarea bursieră şi activul net, încasarea de dividende cu mult peste media depozitelor bancare sau potenţialul de apreciere a portofoliului pe termen lung sunt motivele care ne determină să iniţiem o recomandare de achiziţionare, având ca termen perioada aprilie-mai”, concluzionează Bogdan Gherghe.

Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova, a anuntat recent proiectul de a forma un consorţiu al SIF-urilor, care să se implice în rezolvarea situaţiei Oltchim, împreună cu omul de afaceri Ştefan Vuza, deţinătorul complexului petrochhimic de la Borzeşti.

Tradeville, lider de piaţă în online trading, a fost prima companie din România care a dezvoltat o platforma de tranzacţionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, in ultimii zece ani, şi-a menţinut poziţia de lider în clasamentul Sibex şi locul în Top 10 al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru cel mult următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

 

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...