REVIEW – Toshiba Satellite Cloudbook, un device cu autonomie sporită la un preț scăzut

Trăim în era mobilității, iar clienții care vor un laptop în ziua de azi sunt ghidați din ce în ce mai mult de autonomia bateriei și de greutatea unui device, dar mai ales toate astea la un preț accesibil. 
Economica.net - lun, 16 feb. 2015, 14:13
REVIEW – Toshiba Satellite Cloudbook, un device cu autonomie sporită la un preț scăzut

Timp de două săptămâni am folosit Cloudbook-ul celor de la Toshiba, un device care în ciuda prețului extrem de scăzut ne-a impresionat prin funcționalități, greutatea scăzută, dar și autonomia bateriei.

Satellite CL10-B este perfect pentru cei care își doresc un laptop destul de compact pentru a fi transportat oriunde, cu libertatea de a face mai multe în timp ce se află pe drum.

Acest dispozitiv accesibil include Windows 8.1 cu Bing și oferă 100 GB stocare în cloud cu OneDrive, ceea ce înseamnă că documentele, fotografiile, clipurile video și alt conținut ce sunt salvate în directoarele personale OneDrive vor putea fi disponibile practic de oriunde, de pe orice dispozitiv. 

Salvările automate și sincronizarea fișierelor asigură stocarea în siguranță a datelor în cloud, în cazul pierderii sau a deteriorării laptopului. Satellite CL10-B include, de asemenea, acces gratuit la Microsoft Office Online oferind variante web-based ale Microsoft Excel, Word, Power Point, OneNote și Outlook pentru a ajuta utilizatorul să lucreze sau să studieze cu ușurință.

Utilizarea offline este, de asemenea, suportată datorită aplicațiilor integrate și a sistemului de operare Windows 8.1 cu Bing.

Dat fiind faptul că Satellite CL10-B este special conceput pentru stocarea documentelor în cloud, sunt incluși 32 GB spațiu de stocare eMMC cu 2GB RAM.

Cu o gamă largă de porturi disponibile, utilizatorii pot partaja fișiere între dispozitive și pot reda conținut pe ecrane de mari dimensiuni. Cloudbook este dotat cu un port USB 3.0 și unul USB 2.0 pentru transfer de fișiere, în timp ce portul HDMI permite partajarea și vizualizarea de conținut pe ecrane externe. Cu ajutorul slotului media SD/SDHC, utilizatorii pot transfera cu ușurință, prin cardul de memorie SD, informații între dispozitive.

Poate cel mai important aspect este autonomia bateriei care în cazul nostru s-a ridicat la peste 8 ore de funcționare ceea ce face din Cloudbook un dispozitiv pe care îl poți utiliza la birou fără să mai ai grijă că bateria se consumă foarte repede și trebuie conectat la priză. Pur și simplu îl încarci acasă, iar la birou uiți de încărcător.

Prețul dispozitivul este extrem de accesibil, acesta putând fi achiziționat cu 999 lei. Sub cel al unei tablete cu aceleași specificații, dar după cum am observat și noi o tabletă nu îți oferă același confort de lucru ca un laptop.

Specificații tehnice Satellite CL10 – B

 • Procesoare: Intel® Celeron® cu Intel® Burst Technology 2.0
 • Spațiu stocare: 32 GB eMMC
 • Memorie: 2 GB DDR3L (1600 MHz)
 • Sistem de operare: Windows 8.1 cu Bing
 • Greutate: 1.1 Kg
 • Display: 29.5 cm (11.6”) rezoluție HD (1366 x 768) și ecran touch în 10 puncte
 • Placă grafică: Intel® HD Graphics
 • Conectivitate: 1 x HDMI®, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, cititor carduri SD
 • Comunicare: Wireless LAN (802.1b/g/n), Bluetooth® 4.0
 • Audio: Difuzoare Stereo cu DTS Sound™
 • Cameră web HD cu microfon încorporat
 • Port de siguranță Kensington
 • Culoare: Satin GoldTM
 • Dimensiune: 289 x 199 x 19.9 mm
Te-ar mai putea interesa și
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare cod galben de ploi abundente şi descărcări electrice valabilă pentru regiunile Oltenia şi Muntenia....
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca ...
INS: Taxele, impozitele şi contribuţiile sociale au reprezentat 33, % din cheltuielile gospodăriilor în 2021
INS: Taxele, impozitele şi contribuţiile sociale au reprezentat 33, % din cheltuielile gospodăriilor în 2021
Impozitele asupra veniturilor, contribuţiile la bugetele de asigurări sociale, cotizaţiile şi alte impozite şi taxe, ...
Repornirea Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a amânat
Repornirea Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a amânat
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, oprită programat acum aproape două luni, ar fi trebuit repornită vineri, ...