1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Reza Baqir, FMI: Legea dării în plată poate periclita dreptul la proprietate

Proiectul Legea dării în plată, votat în Senat, poate periclita dreptul la proprietate şi submina încrederea investitorilor străini în economia românească, a declarat, luni, şeful misiunii Fondului Mnetar Internaţional (FMI) în România, Reza Baqir, care consideră că există măsuri mai bune pentru a-i proteja pe clienţii băncilor aflaţi în dificultate.

14 mar, 2016 | News.ro

O misiune a FMI a efectuat o vizită anuală de evaluare a economiei româneşti, în perioada 2-15 martie.

"Există iniţiative legislative precum legea dării în plată, care conţin prevederi ce ar putea periclita dreptul proprietăţii private şi submina interesul investitorilor străini. Există măsuri mai bune pentru persoanele aflate în dificultate", a afirmat Baqir, la conferinţa de presă de la finalul misiunii.

Oficialul FMI a recomandat autorităţilor din România să reia reformele structurale, "pentru a păstra câştigurile obţinute atât de greu".

România nu mai are un acord cu Fondului Monetar Internaţional din septembrie 2015. Ultimul acord de doi ani a fost, de altfel, îngheţat o lungă perioadă de timp din cauză că autorităţile române nu au ţinut cont de mai multe solicitări ale experţilor FMI, în special de natură fiscală şi privind reforme structurale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO