1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Rezerva Federală face primii paşi spre limitarea prezenţei băncilor pe pieţele de mărfuri

Rezerva Federală a SUA ar putea să limiteze activităţile băncilor pe pieţele de mărfuri, pentru a reduce riscurile la care se expun instituţiile de credit care atrag depozite de la firme şi populaţie, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discuţiilor.

14 ian, 2014 | Mediafax

Banca centrală a Statelor Unite caută măsuri care ar putea reduce deţinerile şi tranzacţiile cu mărfuri ale băncilor, la presiunea Congresului, potrivit surselor citate.

Mai mulţi oficiali şi congresmeni au afirmat anterior că expunerea pe piaţa mărfurilor poate conduce la pierderi uriaşe, prăbuşirea unor bănci şi necesitatea unor bailout-uri din bani publici.

O subcomisie din Senatul SUA a programat pentru miercuri audieri pe această temă.

Un senator din partea Partidului Democrat consideră că băncile ar putea fi în conflict de interese dacă tranzacţionează atât o marfă, cât şi instrumente financiare cu expunere pe aceeaşi piaţă.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Rezervei Federale au refuzat să comenteze informaţiile.

Unele bănci au planificat deja ieşirea de pe anumite operaţiuni cu mărfuri. Bank of America va renunţa la piaţa europeană a energiei electrice şi gazelor naturale, iar Morgan Stanley va vinde în acest an o divizie care depozitează şi transportă produse petroliere pentru grupul rus Rosneft.

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, a anunţat anul trecut că ar putea ieşi din afacerile cu mărfuri prin vânzarea operaţiunilor. Grupul deţine depozite, are participaţii la centrale şi tranzacţionează diverse materii prime, inclusiv gaze naturale şi cărbune. Banca a precizat că va continua tranzacţiile cu derivate financiare pe mărfuri şi afacerile cu metale preţioase, inclusiv depozitare şi trading.CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO