1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Rezerva Federală se îndreaptă spre prima majorare a dobânzilor după alegerea lui Trump în funcţia de preşedinte

Banca Centrală a SUA (Federal Reserve-Fed), care se reuneşte miercuri pentru prima dată de la alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte, ar urma să facă un nou pas spre normalizarea politicii monetare, printr-o majorare modestă a dobânzii de bază, relatează AFP.

14 dec, 2016 | Agerpres

'Reuniunea a fost reluată la ora locală 09.00 (14.00 GMT), aşa cum era prevăzut', a declarat un purtător de cuvânt de la Fed în cea de a doua zi a reuniunii de politică monetară a Băncii Centrale a SUA.

Pieţele se aşteaptă, aproape în unanimitate, la o majorare a costului creditului cu un sfert de punct, având în vedere creştere uşoară a inflaţiei şi faptul că rata şomajului a ajuns la 4,6%, cel mai scăzut nivel din ultimii nouă ani.

'Există toate condiţiile necesare şi suficiente pentru o majorare a dobânzii', a afirmat Mark Zandi, economist la Moody's analytics.

La rândul său, preşedintele Fed, Janet Yellen declara luna trecută că Rezerva Federală americană ar putea majora 'relativ rapid' dobânda de politică monetară.

Analiştii susţin că Fed va majora dobânda de bază de la 0,50% până la 0,75%. În cazul în care se va confirma, aceasta va fi cea de a doua majorare a costului creditului adoptată de Fed în ultimii zece ani, după o primă majorare în urmă cu exact un an.

Un comunicat al Comitetului de politică monetară de la Rezerva Federală (FOMC) ar urma să fie publicat miercuri în jurul orei locale 14.00 (19.00 GMT), urmat de o conferinţă de presă a preşedintelui Fed, Janet Yellen. De asemenea, Fed va da publicităţii noile sale previziuni economice precum şi probabilitatea unor noi majorări de dobândă în următorii ani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO