1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Rezervările de zbor spre Paris au scăzut cu peste un sfert după atacuri

Rezervările de zbor spre Paris, unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, au scăzut cu peste un sfert în săptămâna următoare atacurilor din capitala franceză care au ucis 130 de oameni, relatează Reuters.

24 noi, 2015 | Agerpres

Rezervările de bilete de avion spre Paris făcute de clienţi din întreaga lume au fost cu 27% mai mici în perioada 14-21 noiembrie comparativ cu aceeaşi săptămână în 2014, potrivit datelor furnizate de firma de indicatori turistici ForwardKeys.

Directorul executiv Olivier Jager a atribuit scăderea rezervărilor în primul rând pentru călătoriile de plăcere, mai degrabă decât de afaceri sau pentru vizitatorii care se duc să-şi vadă familia şi prietenii, scrie Agerpres.

'Perioada de anulare s-a încheiat... dar tendinţele de rezervare nu dau încă semne de redresare ', a declarat el într-un interviu
înaintea publicării datelor marţi. 'O să dureze mai multe luni', a notat el.

ForwardKeys a anunţat că rezervările pentru perioada de Crăciun au rămas în urma nivelului de la sfârşitul anului trecut cu 13%.

În săptămâna după atacurile comise vineri 13 noiembrie, anulările rezervărilor au fost cu 21% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar în ultimele zile nivelul de anulări s-a stabilizat la aproximativ acelaşi ca anul trecut.

Franţa este în mod normal ţara cea mai vizitată din lume, cu Parisul care a primit 32,2 milioane de vizitatori anul trecut, aminteşte Reuters.

Air France a cunoscut o reducere în trafic în urma atacurilor, dar este prea devreme pentru a cuantifica, a declarat o sursă din companie săptămâna trecută.

Operatorul de transport low-cost easyJet a anunţat marţi că a înregistrat o scădere a cererilor de călătorie spre Franţa.

ForwardKeys prelucrează datele de la 14 milioane rezervări de bilete de avion pe zi din întreaga lume, a precizat Jager.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO