1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Rezervele valutare administrate de BNR au crescut cu 0,6% în aprilie, până la 31,47 miliarde euro

Rezervele valutare gestionate de Banca Naţională a României (BNR) au crescut în luna aprilie cu 189 milioane euro (0,6%) faţă de sfârşitul lunii precedente, ajungând la 31,47 miliarde euro, în condiţiile în care intrările aşi ieşirile au fost mai reduse decât de obicei, arată datele publicate marţi de banca centrală. La 31 martie, rezervele se situau la 31,28 miliarde euro.

03 mai, 2016 | NEWS.ro

Astfel, în aprilie au intrat în rezervele valutare 622 milioane euro, o parte din constituirea rezervelor minime în valută ale băncilor la BNR. Totodată, au fost alimentate conturile Ministerului Finanţelor Publice şi al Comisiei Europene, scrie NEWS.ro.

Pe de altă parte, au avut loc ieşiri de 433 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, însă valoarea acesteia a urcat la 3,737 miliarde euro la finalul lunii aprilie, de la 3,62 miliarde euro în luna precedentă, pe fondul creşterii cotaţiilor internaţionale ale metalului galben.

Însumate, rezervele internaţionale ale României de valute şi aur valorau 35,2 miliarde de euro la finalul lunii aprilie.

Rezervele internaţionale ale României acopereau, la finalul anului trecut, 6,4 luni de importuri de bunuri şi servicii, în condiţiile în care economiştii consideră satisfăcător un grad de acoperire de cel puţin şase luni.

În luna mai, Ministerul Finanţelor are de plătit 107 milioane euro în contul datoriei publice denominate în valută.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO