1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 8%, în octombrie

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României au depăşit 31,5 miliarde euro, în octombrie, în creştere cu 8,61% faţă de luna precedentă, potrivit unui comunicat al BNR.

02 noi, 2015 | Agerpres

În cursul lunii au avut loc intrări de peste 2,8 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de euroobligaţiuni a Ministerului Finanţelor Publice în valoare nominală de 2 miliarde euro), alimentarea contului Comisiei Europene (509 milioane euro) şi altele, scrie Agerpres.

De asemenea, au fost ieşiri de 353 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

'La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional pentru care Banca Naţională a României a plătit circa 120 milioane echivalent euro. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3.479 milioane euro', informează BNR.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie 2015 au fost de peste 35,1 miliarde euro, mai mari cu 8,16% faţă de luna anterioară.

Plăţile scadente în luna noiembrie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 165 milioane euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO