Rezervele valutare ale BNR au scăzut cu 600 de milioane de euro, la 35 miliarde de euro, la finele lunii iunie

Rezervele valutare la Banca Naţională a României au coborât cu 1,8%, la 35,002 miliarde de euro, la 30 iunie 2020, de la 35,646 miliarde de euro la 31 mai 2020, conform unui comunicat al băncii centrale, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 01 iul. 2020, 11:43
Rezervele valutare ale BNR au scăzut cu 600 de milioane de euro, la 35 miliarde de euro, la finele lunii iunie

În cursul lunii iunie au avut loc intrări de 3,600 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 4,244 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,267 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 iunie 2020 au fost de 40,269 miliarde de euro, faţă de 40,812 miliarde de euro la 31 mai 2020.

Plăţile scadente în luna iulie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 117 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...