1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Risc de avalanşă în Făgăraş şi Bucegi. Alimentarea cu energie electrică, întreruptă în Olăneşti și Călimănești

Stratul de zăpadă din Munţii Făgăraş şi din Masivul Bucegi depăşeşte un metru, iar riscul de producere a unor avalanşe pe văile din aceşti munţi este însemnat, salvamontiştii avertizând că în această perioadă toate traseele montane sunt închise.

27 ian, 2014 | Mediafax

Potrivit şefului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, în Munţii Făgăraş stratul de zăpadă ajunge până la un metru şi 40 de centimetri, iar riscul de producere a unor avalanşe este însemnat, fiind cotat la 3 pe o scară de la 1 la 5, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şi în Masivul Bucegi stratul de zăpadă este consistent în urma ninsorilor abundente din ultimele zile, iar zăpada proaspăt aşternută se poate disloca foarte uşor, în special la altitudini mari.

În aceste condiţii, salvamontiştii le atrag atenţia turiştilor să nu urce pe munte, nici chiar echipaţi, întrucât riscă să fie surprinşi de avalanşă.

În această perioadă toate traseele montane sunt închise.

Alimentarea cu energie electrică, întreruptă în staţiunile Băile Olăneşti şi Călimăneşti

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă, luni seară, în staţiunile Băile Olăneşti şi Călimăneşti din judeţul Vâlcea, în urma avariilor produse pe reţeaua de alimentare cu electricitate, echipele furnizorului de energie electrică lucrând pentru remedierea avariilor.

Potrivit datelor furnizate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, staţiunile Băile Olăneşti şi Călimăneşti se numără printre localităţile din acest judeţ nealimentate cu energie electrică, luni seară, din cauza avariilor produse pe reţeaua de distribuţie operată de compania CEZ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Staţiunea Băile Olăneşti nu are curent electric de peste 24 de ore, luni seară zona "Cheia" din această staţiune nefiind alimentată cu electricitate, în noaptea de duminică spre luni întreaga staţiune neavând curent electric.

Avariile pe reţeaua de energie electrică ce alimentează staţiunea Călimăneşti au survenit luni, fiind afectată alimentarea cu electricitate parţial, în zona "Păuşa".

În afară de cele două staţiuni, alte opt localităţi din judeţul Vâlcea nu au alimentare cu energie electrică luni seară. Astfel, este vorba despre Berislăveşti, Sălătrucel, Băbeni, Muereasca, Runcu, Frânceşti, Goleşti şi Malaia, în total, 5.660 consumatori din cele zece localităţi fiind afectaţi.

Un număr de 17 echipe ale companiei CEZ Distribuţie se află pe teren, lucrând pentru remedierea avariilor.

De asemenea, în judeţul Vâlcea 18 stâlpi de telecomunicaţii ai Romtelecom sunt rupţi, în urma avariilor fiind defecte reţelele din 14 localităţi, respectiv Brezoi, Drăgăşani, Bărbăteşti,Boişoara, Câineni, Frânceşti, Galicea, Măciuca, Malaia, Nicolae Bălcescu, Perişani, Suteşti, Tetoiu şi Tomşani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO