River Development, deținută de Ion Rădulea, pregătește primele apartamente pe terenul fostei platforme Semănătoarea

Dezvoltatorul River Development, companie deținută de omul de afaceri Ion Rădulea, pregătește terenul pentru primul proiect rezidențial, care se va construi pe terenul fostei platforme Semănătoarea din București.
Andrada Ghira - Dum, 18 iul. 2021, 21:59
River Development, deținută de Ion Rădulea, pregătește primele apartamente pe terenul fostei platforme Semănătoarea

Creșterea cererii pentru locuințe îi determină pe dezvoltatorii cu planuri la sertar să demareze investițiile și în segmentul rezidențial. Este și cazul River Development, care pregătește acum terenul pentru primul proiect rezidențial, deși planuri erau de mai demult.

Una dintre companiile din grupul River Development a obținut luna trecută certificatul de urbanism pentru proiectul rezidențial de pe fosta platformă Semănătoarea, potrivit datelor publice.

Contactați de Economica.net, reprezentanți ai companiei au declarat că ” lansarea primei faze a proiectului rezidențial din Sema Parc va fi anul acesta”, fără să ofere mai multe detalii cu privire la proiect.

Terenul pentru care compania a obținut certificatul de urbanism are 4 ha și este pentru obținerea autorizației de construcție a unor blocuri înalte de 11, respectiv 24 de etaje.

Sorin Vișoianu, CEO River Development, declarat pentru Economica.net în urmă cu doi ani că „proiectul rezidențial din Sema Parc va fi o dezvoltare de tip hexagonal” și „va include 41 de blocuri, cu înălțimi între cinci și nouă etaje. În zona sudică, accentul pe înălțime va fi asigurat de trei turnuri de tip rezidențial”.

Proiectul imobiliar Sema Parc va ingloba trei componente: birouri, apartamente, dar și spații comerciale. În total, aici se pot construi aproape un milion de mp de spații imobiliare. În 2019, River Development a demarat construcția clădirilor de birouri London și Oslo, cu un total de 32.000 de mp și o investiție de 70 de milioane de euro.  Clădirile urmează să fie finalizate anul acesta.

Alte trei clădiri de birouri au fost finalizate anii trecuți, după un proces de reconversie și reamenajare a unor clădiri existente pe platforma Sema Parc în clădiri de birouri clasa A. Suprafața totală închiriabilă a acestor clădiri este de 38.500 de mp.

Prima clădire de birouri vândută

River Development a vândut în primăvara acestui an prima clădire The Light care s-a construit pe cele 3,2 ha deținute de companie din terenul fostei fabrici Pumac. Proiectul The Light a fost anunțat de Ion Rădulea în toamna lui 2017 și va avea în total trei clădiri de birouri, dar și un bloc cu circa 200 de apartamente și facilitățile conexe, investiții care vor depăși 150 de milioane de euro. La finalizare, întreg proiectul va avea o suprafață construiă de 150.000 de mp.

Foto: Sema Parc 

Te-ar mai putea interesa și
Calea ferată București – Giurgiu: Imagini noi cu Podul de la Grădiștea, a cărui inaugurare se amână la primăvară
Calea ferată București – Giurgiu: Imagini noi cu Podul de la Grădiștea, a cărui inaugurare se amână la primăvară
Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu lucrările Porr pentru redeschiderea circulației feroviare pe Podul de la Grădiștea, distrus de inundații în 2005. Termenul de finalizare......
Tesla ar putea prezenta rezultate mai slabe decât estimările pentru trimestrul trei, în condițiile scăderii cererii și a închiderii temporare a mai multor fabrici
Tesla ar putea prezenta rezultate mai slabe decât estimările pentru trimestrul trei, în condițiile scăderii cererii ...
Tesla ar putea rata estimările privind livrările din al treilea trimestru, din cauza închiderii planificate a fabricilor ...
Ludovic Orban: Ciolacu încearcă să-i păcălească pe români că desființează 200.000 de posturi bugetare
Ludovic Orban: Ciolacu încearcă să-i păcălească pe români că desființează 200.000 de posturi bugetare
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că premierul Marcel Ciolacu ...
Constructorii de mașini susțin că ar putea ajunge să plătească amenzi de 14 miliarde de dolari în SUA, dacă administrația Biden va impune reguli nerealizabile privind combustibilii
Constructorii de mașini susțin că ar putea ajunge să plătească amenzi de 14 miliarde de dolari în SUA, dacă administrația ...
Propunerea administrației Biden de a ridica standardele de economisire de combustibil până în 2032 nu este fezabilă ...