River Development, deținută de Ion Rădulea, pregătește primele apartamente pe terenul fostei platforme Semănătoarea

Dezvoltatorul River Development, companie deținută de omul de afaceri Ion Rădulea, pregătește terenul pentru primul proiect rezidențial, care se va construi pe terenul fostei platforme Semănătoarea din București.
Andrada Ghira - Dum, 18 iul. 2021, 21:59
River Development, deținută de Ion Rădulea, pregătește primele apartamente pe terenul fostei platforme Semănătoarea

Creșterea cererii pentru locuințe îi determină pe dezvoltatorii cu planuri la sertar să demareze investițiile și în segmentul rezidențial. Este și cazul River Development, care pregătește acum terenul pentru primul proiect rezidențial, deși planuri erau de mai demult.

Una dintre companiile din grupul River Development a obținut luna trecută certificatul de urbanism pentru proiectul rezidențial de pe fosta platformă Semănătoarea, potrivit datelor publice.

Contactați de Economica.net, reprezentanți ai companiei au declarat că ” lansarea primei faze a proiectului rezidențial din Sema Parc va fi anul acesta”, fără să ofere mai multe detalii cu privire la proiect.

Terenul pentru care compania a obținut certificatul de urbanism are 4 ha și este pentru obținerea autorizației de construcție a unor blocuri înalte de 11, respectiv 24 de etaje.

Sorin Vișoianu, CEO River Development, declarat pentru Economica.net în urmă cu doi ani că „proiectul rezidențial din Sema Parc va fi o dezvoltare de tip hexagonal” și „va include 41 de blocuri, cu înălțimi între cinci și nouă etaje. În zona sudică, accentul pe înălțime va fi asigurat de trei turnuri de tip rezidențial”.

Proiectul imobiliar Sema Parc va ingloba trei componente: birouri, apartamente, dar și spații comerciale. În total, aici se pot construi aproape un milion de mp de spații imobiliare. În 2019, River Development a demarat construcția clădirilor de birouri London și Oslo, cu un total de 32.000 de mp și o investiție de 70 de milioane de euro.  Clădirile urmează să fie finalizate anul acesta.

Alte trei clădiri de birouri au fost finalizate anii trecuți, după un proces de reconversie și reamenajare a unor clădiri existente pe platforma Sema Parc în clădiri de birouri clasa A. Suprafața totală închiriabilă a acestor clădiri este de 38.500 de mp.

Prima clădire de birouri vândută

River Development a vândut în primăvara acestui an prima clădire The Light care s-a construit pe cele 3,2 ha deținute de companie din terenul fostei fabrici Pumac. Proiectul The Light a fost anunțat de Ion Rădulea în toamna lui 2017 și va avea în total trei clădiri de birouri, dar și un bloc cu circa 200 de apartamente și facilitățile conexe, investiții care vor depăși 150 de milioane de euro. La finalizare, întreg proiectul va avea o suprafață construiă de 150.000 de mp.

Foto: Sema Parc 

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR a prelungit restricțiile de circulație impuse la nivel național pentru vehiculele de peste 7,5 tone
CNAIR a prelungit restricțiile de circulație impuse la nivel național pentru vehiculele de peste 7,5 tone
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat sâmbătă ca impune pentru zilele de duminică și luni, 01 – 02.08.2021, în intervalul orar 12:00-20:00, restricții de......
Pasajul Doamna Ghica: Trustul de Clădiri Metropolitane a lansat licitație de 21 de milioane de lei pentru achiziția tablierului metalic
Pasajul Doamna Ghica: Trustul de Clădiri Metropolitane a lansat licitație de 21 de milioane de lei pentru achiziția tablierului ...
Trustul de Clădiri Metropolitane a publicat vineri, 30 iulie, anunțul de licitație pentru achiziția tablierului metalic ...
GCS: 156 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 56 de pacienți, internați la ATI
GCS: 156 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 56 de pacienți, internați la ATI
Un număr de 156 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Florin Cîțu: Companiile de stat care nu fac reformă nu vor primi bani la rectificare
Florin Cîțu: Companiile de stat care nu fac reformă nu vor primi bani la rectificare
Decizia de a demite directorul CFR în urma accidentelor petrecute în ultimele zile în România aparţine exclusiv Ministerului ...