Roberto Follacchio este noul vicepreședinte de Resurse Umane al Ursus Breweries

Începând cu data de 1 mai, Roberto Follacchio a preluat rolul de vicepreședinte Resurse Umane al Ursus Breweries. informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 22 mai 2023, 16:29
Roberto Follacchio este noul vicepreședinte de Resurse Umane al Ursus Breweries

Follacchio a deținut anterior funcția de SeniorHR Business Partner Commercial al Birra Peroni Italia, parte din Asahi Europe & International, dobândind o experiență importantă în susținerea funcțiunilor comerciale. De asemenea, el a avut un rol esențial în procesul de transformare digitală a departamentului de HR al Birra Peroni, se precizează în comunicat.

„Această numire mă onorează și sunt recunoscător pentru noua oportunitate de dezvoltare profesională. Echipa din România are rezultate extraordinare, iar deținerea certificării Top Employer pentru al treilea an consecutiv atestă faptul că avem deja pe plan local cele mai înalte standarde privind politicile de resurse umane. Sunt pregătit să îmi pun la dispoziție know-how-ul și să lucrez alături de noua mea echipă pentru a duce mai departe proiectele de succes deja existente, dar și pentru a dezvolta noi inițiative menite să îi ajute pe fiecare dintre colegii noștri să își pună în valoare potențialul. Ne dorim ca aceștia să aibă o experiență foarte bună de lucru în fiecare zi și să creeze conexiuni valoroase cu membrii comunității locale, cu clienții și consumatorii noștri, cu fiecare ocazie”, a declarat Roberto Follacchio (foto).

Înainte de a se alătura Asahi Europe & International, Roberto Follacchio a lucrat 10 ani în echipa British American Tobacco, având diferite posturi, mai întâi în Italia, apoi în Chile (HRBP Comercial), iar apoi a devenit Talent & OE Manager pentru zona Conului Sudic (Chile, Argentina, Peru, Paraguay, Uruguay și Bolivia).

În 2018 a revenit în Italia, unde a avut funcția de HRBP pentru zona Europei de Sud, coordonând hub-ul pentru zona comercială de pe piețele mediteraneene (Italia, Spania, Grecia și altele). Printre proiectele importante pe care le-a coordonat din rolul pe care l-a avut în cadrul Birra Peroni, înainte de a se alătura echipei Ursus Breweries, se numără și proiectarea și implementarea modului de lucru flexibil, dar și coordonarea activităților de susținere a angajaților în perioada restricțiilor pandemice. De asemenea, printre responsabilitățile sale recente au fost și coordonarea unor proiecte care au vizat evoluția organizației din punct de vedere comercial, iar în anul 2022 s-a concentrat asupra transformării digitale a departamentului de HR.

Anterior, funcția de vicepreședinte Resurse Umane al Ursus Breweries a fost deținut, timp de cinci ani, de Zuzana Balejová, care a devenit noul Director de Resurse Umane pentru clusterul ceh, slovac, german și austriac al Asahi Europe & International.
Despre Ursus Breweries.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry. În prezent, Ursus Breweries deține trei fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...